Prosím, spustite slušný videoblog alebo podcast

Nezaujíma ma ďalšia chcelabyťglobálna sociálna sieť, nebudem asi ani komentovať Google Plus. Aktuálne ma viacej zaujíma obsah. Weblogov máme na kvantá. Tie zo sme.sk sú skôr nezmysly a vážne sa ospravedlňujem všetkým géniom z tohto systému, ktorých nesledujem pretože nestíham a majú tu smolu, že stromy pre les nevidieť.



Absolútne vážne však túžim po invenčnom človeku či ľuďoch, ktorí by sa odvážili rozbehnúť videocast či podcast. A to mimo rámec IT a internetu. Radšej zmes politiky, spoločenského diania, zábavy. Bez komerčného záujmu veľkých médií. Niekoho ako býval Tomáš Hudák (asi ešte funguje ale kto sa má mrviť vo veteránskej stránke tv novín, kde neexistujú pojmy ako videocast a možnosť si jednotlivé diely nasosávať).

Chcel by som géniov, ktorí by si dopredu pripravili dlhodobo udržateľný projekt, kde by stihli danú periodicitu (týždeň, mesiac, to je fuk), dokázali by vyrábať produkt, ktorý neuploadnú na Youtube v stave, ako kamera vypľula a zvládnu veci ako príprava témy VOPRED, spracovanie materiálu. Majú vtip, chápu koľko minút je človek schopný im venovať.
O ajťácky podcast a videocast sa tu už niektorí snažili, bohužiaľ zlyhala výdrž, ako začali tak aj skončili. Ja chcem vidieť, že ich zručnosť stúpa, chcem tušiť, že nabudúce to neurobí nasilu a nevyčerpal všetko, čo mal v pláne.
Neviem dodať okruhy, ktorým sa dá venovať. Mne sa napr. páčia videocasty, ktoré monitorujú Youtube a raz za čas postnú najzaujímavejšie video. Páči sa mi trebár aj videocast Cheezburgerovcov (mačacie videá, čo iné). Kľudne nech je to aj komentovaný monitoring bulvarít (celebrít z bulváru), kecy o filmoch, seriáloch, žiadne kecy plné parametrov laptopov a čísiel.
Je to vôbec možné, aby sa našla partia pár ľudí, kde jeden bude „na očiach“ a ďalší jeden či dvaja mu urobia spracovanie videa a produkciu?
Určite ste si asi všimli Haluze na webe, tentoraz stránka na Facebooku. Jediná chyba je, že nie je agregovateľná. Videá posielané naň by boli krásny príklad dobrého videocastu.

Video blog, videocast: nejde len o to, natočiť video, založiť doménu a nakonfigurovať WordPress. Možnosť SUBSCRIBE (odoberania) je asi najpodstatnejšia. Máme smartphony, tablety. Pri prvej návšteve musím hneď vidieť možnosti ako ho odoberať. Tu je ale viacej systémov, niektorí majú Youtube účet a VEDIA použiť subscribe (ale čo tí, čo tu účet nemajú), ďalší uploadujú video na Vimeo a tam je rovno PODCASTová adresa a tým pádom jednoduchší odber. Ďalšia možnosť je vlastný hosting. NIE JE TEDA dôležité nejako zvlášť vyšperkovať samotný web. Nepotrebujeme flash prehrávače či špeciálny komfort pre pozeranie v prehliadači. Vlastne to je len pre príležitostných, náhodných návštevníkov a hlavne ako nachytávka, ktorou získavame subscriberov. Aj ľudia, ktorí doteraz neobjavili možnosti odberu musia mať od vás informácie ako príjemné je odoberať váš produkt. Na technike akú máte vlastne nezáleží. Trochu áno: zvuk by mal byť zrozumiteľný, no taký digit.cz začínal točením na mobilný telefón…

nick-carter

Môže sa Vám ešte páčiť...