Kupujte 100W tepelné telesá

Povedzme, že nebudem komentovať nariadenie EÚ o zákaze klasických žiaroviek, pretože to nie je témou tohto článku. Faktom je, že náhradou za ne sú žiarivkové výbojky promptne prerobené zo socialistických trubíc na poskrúcané imitácie hruškovitých žiaroviek. V momente uplatnenia nariadenia EÚ sa žiarovky vytratili z pultov predajní. Zdvihla sa mierna vlna obligátneho „protibanánového“ odporu a nič zvláštneho sa viac neudialo.

Vzápätí sa médiami prehnali PR na invenčné nápady ako predávať žiarovky (známe „tepelné telesá“) a dnes sporadicky ktosi v diskusiach prednesie, že ako správny partizán a odbojár proti diktatúre EÚ má kdesi zakrútené stále žiarovky. Asi čaká, že priletí gestapo a umučí ho v nejakej kobke a konečne získa aureolu neľútostného bojovníka či čo ja viem čo si.

Nápad s „preklasifikovaním“ na vyhrievacie teleso prebrali eshopy a odrazu tu máme na kvantá možností dať si zasielať tieto predmety až domov. Samozrejme s patričným pátosom európskeho pesimizmu z úst oduševnelých zasaneviemkohovšetkého.

Ak budeme bojovať proti európskej národnej spolupatričnosti v záujme pravicového malého štátu, sme v Riti. piki o EÚ

Neberte môj dešpekt vážne, v skutočnosti mám na konkrétne konanie EÚ veľa negatívneho, no ešte viac ako otvorený idiotizmus neznášam pseudointelektuálske ohŕňanie nosom a vystatovanie sa svojim protiEÚ presvedčením až do tej miery. Je totiž blbší a ešte blbší.

Pretože práve títo ľudia propagujú nákupy žiaroviek a pritom je tu drobné, maličké očko v pančuchách.

Pozerám totiž na ceny tých žiaroviek a vidím niečo medzi 1,5 až 2 eurá. Pre Klausove božie rany! Za žiarovku, ktorú som kupoval za 10-12 korún zaplatím približne toľko ako za jej európsku „zlú“ náhradu v žiarivke?

Kúpim za tú cenu žiarovku, ktorej výdrž je niekoľkonásobne kratšia? A vykašlem sa na žiarivku, ktorá stojí možno o euro viac ale okrem výdrže ešte aj tej elektriny predsa len spotrebuje menej?

Áno, žiarovka nabehne a svieti hneď. Nejako je príjemnejšia. Žiarivka je s ortuťou.

A?

Nehlásajú práve partizáni protieurópskeho odboja, že si oni chcú voliť rozumné riešenia, ktoré sú výhodné a bez direktív, ktoré im len prinášajú nové a nové straty peňazí z vreciek? Proti zlým direktívam?

Chcem vidieť toho, kto ma teraz obviní, že schvaľujem hlúpe rozhodnutia a že si mám otvoriť oči :-) Poženiem vás z tohto webu letiacim vechťom. Ale aby ste nevrieskali:

Zákaz žiaroviek bol hlúpy. Rovnako idiotský ako vlna zákazov fajčenia. Podobne nasprostastý ako rečičky idiotov a nátlakových aktivistov, cykloteroristov a inej bandy o „skľudňovaní centier miest“, ktorý preberajú pretožeakože mestskí politici si radi nechajú liezť do zadkov od takýchto militantných geríl aby nakoniec presadzovali kreténske riešenia jednoduchých problémov.

Lenže tu teraz čísla jasne hovoria: žiarovku za 6 násobok ceny pred zákazom jednoducho nechcem a nebudem sa hrať na pomäteného idiota len preto, aby som obišiel akýsi zákaz. Tým, že budem žiariť tepelným telesom kdesi doma, neurobím žiadnu kontrarevolúciu.

Milujem žiarovky. Maximálne za 12 korún.

Môže sa Vám ešte páčiť...