gigavideo.sk rieši problém plagiátorstva so zlodejmi z 9gag.com

Problém kradnutia dizajnu webových stránok je dnes už nudný pretože obvykle nejaký tínežer alebo jednoducho lenivý neskúsený kodér nájde „inšpiráciu“ vo veľkom a známom webe. Často sa za plagiáty označujú čo i len podobné a aj síce ukradnuté ale už prepracované vizuály stránok. Dnes však ide o úplnú kópiu dizajnu, ktorá sa ani nesnaží maskovať.

Včera som napísal: V živote začínajúcich webdizajnérov príde chvíľa k rozhodnutiu, či budú robiť startup alebo niečo užitočné pre ľudí.

A dnes ešte dodám: a má ešte jednu možnosť kradnúť.

Najprv napodobenina a drzá krádež

A teraz jedinečný nádherný originál

Bohužiaľ však došlo k ešte zaujímavejšej situácií. Známy 9gag sa neštítil obrať mladý projekt gigavideo.sk o jeho webdizajn. Dokonca sa mi zdá, že aj predmet podnikania majú takmer identický.

Nechápem, čo si páni v 9gag myslia, že keď sú mimo Slovenska, tak na nich nikto nepríde? Je to naozaj drzé ani sa nesnažiť o niečo vlastné a rovno zobrať kompletný kód a pritom taký jednoduchý ľahko identifikovateľný!

Podľa mňa keby šéf 9gag zavolal pánom z gigavideo.sk, tak sa s nimi určite dohodne a mohol by k nim prísť napríklad pracovať na ich projekte.

Držím gigavideo.sk palce pri riešení tohto problému!

PS: pozrite si aj kategóriu článku :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...