Virtuálny kolportér pre platené sekcie novín na webe

Máme tu Piano. Máme ho už relatívne dlho a predsa len niečo nemáme. Virtuálnych kolportérov.

Iste, na weboch novín vysvietime „ZAMKNUTÉ“ a malo by to vraj stačiť. Podľa mňa nie, je to len ten negatívnejší spôsob ako dať ľuďom na vedomie, že treba platiť.

Budem mazať komentáre idiotov, ktorí si pomýlili môj článok so záchodom pre ich splašky týkajúce sa Piana.

Pamätáte ako na uliciach behal človek s náručou novín a vykrikoval titulky? Vidíte ako sú stavané papierové predné strany novín? Vykrikujú titulky a ak ma zaujmú, nikoho neprekvapí, že si tie noviny kúpim. (Áno, ja viem, vy nekupujete, vy ste viac ako my hlupáci).

Lenže na webe je to zatiaľ také podivné. Vbehnem na článok a dozviem sa, že tam nič nie je a mám zaplatiť. To by nevadilo :-)

Viem si predstaviť, že by som „zamestnal“ virtuálnych kolportérov. Presne v štýle textových boxov na cudzích webstránkach. Kto chce, spraví si konto, vygeneruje si boxy a vloží do kódu svojho webu.

Každý sprostredkovaný nákup by znamenal kredit na účte Piana. Ten by som už mohol nejakým spôsobom čerpať, možno nie len na hlúpe „predlžovanie“ plateného prístupu ale trebárs by som si selektívne čerpal prístup k jednotlivým článkom. Kredit by totiž mal a musel byť v bodoch. Tie by som zamieňal za peniaze, za prístup do Piana, za jednorazové odomknutie článkov a pod.

Čo myslíte, je to dobrá idea?

Môže sa Vám ešte páčiť...