Prvý deň: ultrabook Acer Aspire S3

Nie je to tak dávno, čo som si zobral do úst Acer a už dlhodobo nemám na laptopy dobrého slova. Lenže jedna skvelá kategória laptopov je náramne príťažlivá. Vymyslel ju Intel a práve vďaka nemu tu mám ultrabook s procesorom, ktorý sa nedá označiť ako provizórna sranda ako mávajú netbooky. No a po pridaní väčšieho SSD nemôžem povedať, že by ultrabooky boli priveľký kompromis.

Ultrabook Acer Aspire S3

Dostal som Acer Aspire S3 model 951 (parametre, nudááá) avšak s procesorom Intel Core i7 s taktom 1,7GHz, dostatkom pamäti (4 GB) a hlavnou hviezdou diskom SSD.

Práve solídny procesor a dosť pamäti robí z ultrabooku mašiny vhodné na neustále nosenie a hlavne dokážu byť hlavným strojom príliš mobilného človeka. Zisťujem, že výrobcovia pristúpili na podmienky Intelu a ultrabooky nie sú kompromisy. Nekomprimutuje ich takmer nič.

Ultrabook Acer Aspire S3

Môj kus má 64 bitové Windows 7 a… štartujú podľa mňa skvelých 20 sekúnd. A to tento počítač vôbec nemusím hibernovať, vypínať, zaklapnem a letím lebo ide do „sleepu“. Uspanie je rýchle, prebranie je rýchle. S touto podmienkou nie je problém existovať.

Prvé hodiny s ultrabookom prebiehali v rovine samých dobrých prekvapení.

Acer vyrobil dobre pôsobiaci počítač, vyčítam mu to, čo obvykle robievam všetkým: spodok nie je najdokonalejší. Zbytočné „šróby“, nálepky, nápisy. Aj keď nie v najhoršom možnom prevedení, skôr prijateľne ale čistá plocha to nie je. Zatvorený vyzerá dobre. Tenký a na letmý pohľad veľmi kompaktný.

Obe časti sú tvorené dvomi dielmi, po obvode je jasná škára. Nie je to teda „unibody“ ale po zatvorení vyzerá všetko exkluzívne. V tomto sa mi naozaj páči. Poviem na rovinu, že keby som naozaj nutne potreboval laptop s Windows, toto je silný kandidát. Isteže, veľmi dobre viete, že dobrovoľne by som si kúpil len stroj s OS X, preto mi neklaďte sugestívne otázky, čo je lepšie a také…

Áno, toto bude na viacej článkov, takže druhý diel príde čoskoro…

Môže sa Vám ešte páčiť...