Logitech Cube je logicky neuhádnuteľné čudo

Mám tu pre vás kuriozitu, ktorá je pravoverným gadgetom, ktorý spĺňa aj vysokú mieru použiteľnosti a praktičnosti. Logitech to nazval Cube. Vložil to do bielej kocky.

Táto vec sa predáva už od začiatku roka 2012 a ak ste to nepochopili z videa, tak Logitech Cube je počítačová myška, veľmi maličká pomôcka zjavne pre mobilných používateľov. Výnimočná je teda jej veľkosť a vlastne aj prekvapenie, že to celkom dobre funguje.

Nedrží sa inak ako špičkami prstov, čo môže znieť neobvykle, no dá sa s tým dýchať. Podstatné totiž je, že nezavadzia prepojovací kábel a pri prenášaní rozhodne nenájdem výhovorku, že sa nikam nezmestí. Povrch a snímač je pripravený tak, aby mu nevadili neobvyklé povrchy. Deka, nohavice, obrus…

Prevedenie je inovatívne, balenie nápadité, len to meno… to si nesie len do okamihu vysypania z kockatej krabičky. Potom už je to len hranatý hranol. Kocka to rozhodne nie je :-)

Logitech Cube Balenie

Logitech Cube Balenie, Hore je púzdro myšky, samotná myška s univerzálnym receiverom a nakoniec krátky USB kábel na nabíjanie

Napájací kábel je príjemne krátky, pekne vyhotovený klasický USB, takže ho prípadne môžete hociaj zabudnúť a nejaký už len u nejakého kockáča vždy nájdete.

V podstate by stačilo vedieť, že na hornej hrane je kraj ľavé tlačítko a stred zasa pravé. To ale Logitechu nestačilo. Pridal dokonca aj „hladkanie“, ktorým sa nahrádza posuv stránok nahor a nadol. A ešte pridal niečo naviac. Po zdvihnutí myšky sa zmení funkcia ľavého tlačítka a stane sa z neho Page Down. Page Up urobím otočením myšky snímačom nahor. To je výhodné na posuv prezentácií.

USB prijímač: unifying s podporou spárovania šiestich zariadení. Nemusím teda nastrkať ku klávesnicia a myške použíť DVA receivery ale stačí jeden. Páruje sa v utilite Logitechu prepínaním na konkrétne zariadenia, ktoré ku danému receiveru chceme „pripnúť“. Na toto netreba zabudnúť, ušetríte si chvíle pátrania prečo sa nový receiver nechce priznať k ostatným zariadeniam.

Viac vlastne nie je čo o myške napísať, je to veľmi veľmi jednoduché zariadenie, spĺňa aj akýsi moment prekvapenia v otázkach okolia, čo to preboha máš. Neviem, či vôbec existuje nejaká obdoba takéhoto nápadu, ktorý by bol v bežnom predaji. A máte perfektný tip na darček, to mi verte…

Zapožičal Logitech.com

Môže sa Vám ešte páčiť...