Lenovo Thinkpad s pro verziou Windows 8 a Atom procesorom

Dostal som na chvíľku už druhý Windows tablet a som úprimne povedané v nemom úžase. Prehrabal som sa už možno v dvadsiatke rôznych podôb hardwaru s Windows 8 (všetko dotykové laptopy, tablety a všemožnečohovôbec).

Som šokovaný tým, že stačí zobrať naozaj obecne vzatú ideu povedzme tabletu tak, ako ho do histórie nakreslil iPad. Ale už ho neopisovať a postaviť to všetko na svojich nápadoch. No a ono to vyšlo ďaleko lepšie ako okopírovanie zbytočných detailov.

Niežeby som nevidel Win tablety s pripomínajúcim dizajnom iPadu, no tieto, čo skúšam si idú po svojom a toto je ďaleko použiteľnejšia cesta.

Zo všetkých zariadení sa mi aktuálne najviac páči práve tento Thinkpad tablet 2.

Vopchali tam pro verziu Windows 8? Fakt si povedzme, že wow.

Na prvý, druhý, tisíci pohľad je to tenký lopárik, subtílny, ľahký, skvele vyzerajúci a to sa ani nemusí snažiť o smiešne zdanie hlinikovosti. Je plastový a aj tak vyzerá luxusne. Dokonca vonkajší dizajn je neuveriteľný.

Stroj si priam pýta, aby ho dostali bossovia firiem namiesto kompíkov. Lenovo to má okamžite promovať s vymakanými dockinami, ktoré prepoja tento stroj tak, aby šéf došiel do práce, jedným ľahkým úkonom to napojil do nej a mal normálny veľký monitor, klávesnicu a myš okamžite k dispozícií.

Mašinka má SIM slot, takže postačí firemná VPNka a nemusí nikto riešiť kde práve je a jediný limit je rýchlosť dátových prenosov.

Dokonca som si aj myslel, že Thinkpad bude drahý, čo nie je pravda. Vraj to má „iba“ Atom, čo netuším, čo je a prečo je to menej, no v skutočnosti na tom lieta celý Office lepšie ako moja súčasná pracovná stanica.

Vraj by to nezvládalo tisíce riadkov v exceloch, no povedzme si, že tento bod ma netrápi.

Priamo na stroji je slot na USB zariadenia, dockovací konektor, mini HDMI, slot na SIM asi aj na zmenšenú SD kartu.

No povedzme si tak, že všetci, čo skuvíňali ako toto nemá iPad, tak táto placka to má. Užaj bežíte si to kúpiť alebo nájdete iný problém pre ktorý budete skuvíňať, že je to nanič?

Som z aktuálnej práce Microsoftu v nemom úžase. Kríza mu zjavne prospieva v tom, že osekávajú aktivity na tie nevyhnutne nutné a tak sa v ňom rozbujnelá byrokracia vo vývojových centrách osekáva, neriešia nezmysly a potom z nich vypadávajú uskutočniteľné veci. A keď dokázali ukecať Lenovo, aby vyvinulo takýto hardware…

Už naozaj stačí, aby si Windowsácka verejnosť nejako prebrala v hlavách práve prebiehajúcu IT revolúciu a uznala, že PostPC éra nie je buzzword ale číry fakt, ktorého sa už zúčastňujú.

A teraz chyby:

Bez krytu obrazovky sa v taške zapína. Môže za to príliš ploché tlačítko Domov na prednej stene. mohlo by byť viac prehĺbené a možno aj trošku väčšie.

WiFi sa nedarilo pripojiť na môj domáci router (dodávaný s Orange Fibernet – DLINK). Ani po vypnutí šífrovania. Na WiFi vytvorené iPhonom sa pripojil bez problémov. Meno iného WiFi routera ani neuvidel. Testovaný kus sa zdal byť predprodukčný, takže z toho nič neodvodzujem, je to tu pre úplnosť.

Malá rada na záver: 64 gigabajtov storage je pre W8 totálne minimum! Naozaj si to pýta dockinu a v nej aj ďalší storage.

Môže sa Vám ešte páčiť...