Vikings, Hannibal, The Americans, 2 Broke Girls, The Following, Defiance…

Pár novších alebo mnou objavených seriálov.

Vikings: skvelé, výborné, odporúčam, berte, vážne, nevynechajte! Neobvyklý seriál, neobvyklí herci, neobvykle urobený. Je robený skôr historicky ako s plynom na podlahe snahy vyšpičkovať záujem najkostrbatejšími dejovými zvratmi.

Hannibal: Lectera nám hrá dánsky herec niektorým známy z filmu The Hunt, ktorý som len nedávno videl. V každom prípade je to odvážna voľba nakoľko vôbec nesedí k zafixovanej tvári z filmov.

Hannibal-1

Hannibal-2

Hannibal-3

V seriáli občas preblyskne náznak noblesy, ktorá vytrvale žiarila z Lectera vo filmoch. V seriáli je možno až vedľajšou postavou.

The Americans: už som asi propagoval, no ako seriál pokračuje, je to príjemný doplnok voči Homelandu, ktorý je v napätí lepší, no možno je téma sovietskych špiónov predsa len menej rýpavá ako súčasnosť.

2 Broke Girls: sa zdal byť sitcom pre ženy, no v skutočnosti vôbec nie :-) Veď kto by sa nepozeral na prsatú čašníčku s prívalom trefných hlášok, ktoré sú naviac sprevádzané dlhonohou blondínkou? Už nejaký čas ide, takže berte.

The Following: je skoro opak Vikingov, mierne sa blíži Homelandu, naštartoval slušne, no ja som k nemu až tak neprilipol. Masový vrah sa dostane z väzenia pomocou sekty, ktorú si z neho vybudoval (už to je nemysliteľné) a celé sa to točí okolo nejakého spoločného tajomného diela, ktoré s nimi chce spáchať.

Defiance: sklamanie. Koktail pátosu, ešte viac domrvený Revolution, dokonca ani nič z príťažlivosti Terra Nova. Prvý diel ma skôr znechutil ako povzbudil. Niektoré dialogy lepkaveli, z telky sa mi sypal cukor. Čo presne chceli natočiť a pre koho? Budem pozerať? No sakra asi áno, porovnám s práve rozbehnutým Revolution a fakt toto nepovažujem za scifi.

Otvorili sa nám inak sezóny Mad Men, House of Lies, Game of Thrones, pomaly končí Spartacus War of the Damned, Continuum ale aj Men at Work.

Môže sa Vám ešte páčiť...