Čo urobí médium, ak mu politik verejne odmietne odpovedať?

K aktualnemu (ale dlhodobemu) odmietaniu odpovedat SME a dnes aj Dennik N.

parlament politika vlada bratislava

§ 3 Právo na informácie
Orgány verejnej moci, nimi zriadené rozpočtové organizácie a príspevkové organizácie a právnické osoby zriadené zákonom sú povinné na základe rovnosti poskytovať vydavateľovi periodickej tlače a tlačovej agentúre informácie o svojej činnosti na pravdivé, včasné a všestranné informovanie verejnosti; tým nie sú dotknuté ustanovenia podľa osobitného predpisu.

Zdroj: Zákon č. 167/2008 Z. z. o periodickej tlači a agentúrnom spravodajstve a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlačový zákon)

Na zaver: Robert Fico v.r

Ze mu to prikazuje jeho vlastny zakon, netreba diskutovat, aj ked ma zaujima co v praxi znamena osobitny predpis.

Co je vsak otazka, ci dotknute media nepresli do legislativnej roviny, ak ano, v akom je to stave a ak nie, co bolo dovodom?

Update: Denníky argumentujú zákonom. Keďže tento web nevie zoomovať, skrátim vám text: Argumentujú, protistrana (dnes už nielen red boss ale aj ministerstvá protiargumentujú § 7 tlačového zákona, ktorý v odseku (1) a morálnym kódexom novinára (to nie je zákon). Denník N len oznámil, že nedostal žiadnu žiadosť podľa § 7.

Premýšľam však, že moja otázka platí. Porušil sa zákon, vtedy sa nekomunikuje médiami a hovorcami. Podnet na príslušné orgány. Ja viem, polícia má problém zistiť kto je dochtor robert fico a kde býva, no generálny prokurátor.

Môže sa Vám ešte páčiť...