Pero astronautov

Nikdy sa nedostanem až tam. Tak predstava, že mám pero astronautov, je to najbližšie. Historia pera astronaoutov je celkom známa ale občas skreslená. Môže za to historka, že Američania venovali milióny na vývoj pera a Rusi použili proste ceruzku. Znie to hrdo ale pravda je inde. V prvom rade, nikto nechce v beztiaži v priestoroch s vyšším obsahom kyslíka a neustálymi obavami z požiaru len tak používať drobiace sa tuhy z ceruziek. V skutočnosti Rusi nakoniec tie pera nakúpili tiež a tým je to vybavené.

DSC_0821

Ja som si nakoniec toto pero vyhliadol, objednal a už pár mesiacov používam.

Bez aury vesmírnych ciest sa zdá úplne obyčajne. Je menšie, na pohľad solídne spracované. Trošku divné je vypínanie pera na boku. Lesk povrchu je perfektný :)

Samozrejme človek musí vyskúšať schopnosti písania. Môžem potvrdiť, že píše po skle. Malo by ísť aj písanie na mokrý papier. Čiara je rovnomerná, proste nikde žiadny problém.

Článok dávam ako tip. Myslím si, že toto pero je výborný, nie drahý darček. Dokonca by som s kľudom prijal aj druhé lebo majú viac vydaní. Pre sporovlivých majú verzie pier, ktoré majú originálnu tuhu vo veľmi lacnom tele.

space-pen

Nakupovať sa dá aj na slovenskom webe, ten som aj využil. Nákup a doručenie bez problémov.

Môže sa Vám ešte páčiť...