Skype sa celkom vážne oprel do podpory Windows Mobile

To, čo nám naznačovala absencia Skype pre Symbian a PalmOS je dnes už jasnou správou. Skype sa rozhodol dôsledne venovať mobilnej platforme. Lenže iba tej s Windows Mobile.
Pokiaľ teda v budúcnosti chcete odrezať Skype od svojho počítača, tak počítajte s mobilným zariadením na Windows Mobile 5 so silnejším procesorom a zabudovaným WiFi. Okrem toho berte na vedomie, že ďalšou investíciou je WiFi router doma a aj v práci, pomerne dobrá dostupnosť WiFi v okolí.
Dovolím si tvrdiť, že okrem toho routeru doma je všetko ostatné záležitosť, ktorú neovplyvníte. Preto ešte stále budete musieť predstavu „skypovania“ z nezávislého zariadenia silne zvažovať. Pokiaľ nechcete investovať do drahšieho WM mobilu, tak si kúpte radšej sadu WiFi zariadenia („mobilu“) v ktorej je „sluchátko“ v podobe telefónu a WiFi router. Všetko za cenu nižšiu ako 6 tisíc korún. (k dostaniu na skype.com)
via msmobiles.com z tlačovej správy Skype

Môže sa Vám ešte páčiť...

5 komentárov

  1. Hujer píše:

    No myslím, že nějakou dobu ještě zůstanu u svého klasického VoIP. Skype sice používám, pracovně a vyjímečně i soukromě, ale kvalita hovoru oproti klasickému VoIP (hardware telefon, ne nějaký soft na PC) je tak na 30-40%. Se solidním hardware vybavením a dobrým VoIP operátorem (čuč taky na http://blog.softimage.cz/?p=142) se může jít Skype zahrabat.

  2. dusoft píše:

    Alebo si zozen specialny wifi telefon pouzitelny na Skype…

  3. rony píše:

    [2] aj u specialenho wifi telefonu je problem ten isty :-) kde hladat signal :-)
    dusoft, na konci clanku je odkaz na PRESNE TEN SPECIALNY WIFI TELEFON PRE SKYPE.

  4. dusoft píše:

    no v BA napr. v centre s wifi problem nie je. minimalne primacialne mas v pohode, ine miesta by bolo ptrebne zmapovat. obcas na nieco narazim s notebookom a ani moc nemusim hladat.