Skracovače adries nemajú silu zabiť internet

Reakcia Arthura Denta na Mareka Prokopa k skracovačom adries. Polemika je v tom, že Marek tvrdí, že zabíjajú internet. Martin tvrdí, že nie.
* internet je viac ako webové stranky – Marek nemá pravdu
* skracovače adries len vytvoria inú adresu, ktorá ma asi takú istú platnosť ako akákoľvek iná URL, nejde totiž nijako zaručiť ich trvácnosť – Marek nemá pravdu
* ak skončí skracovač, skončili jeho odkazy (a ak skončí akýkoľvek web, tiež) – Marek má pravdu
* posledný bod však nie je dôležitejší ako čokoľvek iné na webe, dennodenne umiera toľko URL… – Marek nemá pravdu
* proste zrodenie URL nie je svetová udalosť a jej zánik tiež, vytvorili sme si síce istý vágny pojem „pevné URL“ ale to je len isté formalizovanie pravidla, že by sme jeden obsah dokumentu mali pevnejšie prepojiť s jeho URL z praktických dôvodov (ale inak nič) a to nehovorí nič o tom, že by ten obsah NESMEL byť dostupný trebárs z miliónov iných URL (presmerovanie, kópia, odkaz),
Martinov článok je dlhý, filozofický a oplatí sa prečítať. Ja to urobím ešte dnes. Preto sa tieto moje predošlé body môžu zdať mimo. :)
Takže môj stručný záver: nerobil by som zo skracovačov nejakú búrku na internete. Nie sú zďaleka tak dôležité ako sa zdajú najmä z toho dôvodu, že už samotné URL nemajú tak veľký význam ako by sa zdalo. Nie sú posvätné. Takže skracovače naozaj nespôsobia pád webu ani internetu ani jeho princípov.

Môže sa Vám ešte páčiť...