Projekt Firemonger – distribúcia produktov Mozilly

[vhodné do časopisov] Firefox, Thunderbird, vybrané témy a rozšírenia. To všetko vytvorí ako balík určený na ďalšiu distribúciu (napríklad na CD). Volá sa Firemonger.
Projekt predtým fungoval na doméne FirefoxCD.com, ktorá bola prenechaná nadácií Mozilla a nahradené doménou http://www.firemonger.org/
Stiahnuť si môžete ISO image pre vypaľovačky alebo ZIP balík z download stránky
Takže: ide o predpripravený balík tvorený jeho autormi, čiže nie je voliteľný. No má aspoň jednu výhodu – obsahuje okrem samotného FF aj pár ďalších súčastí navyše. Je teda mimoriadne vhodný napríklad na CD administrátorov resp. do časopisov.
Mne osobne veľmi chýba možnosť akú poskytuje IE Administration Kit. Vytvorenie vlastného inštalačného balíka, kde by som mohol všetko možné vo FF nastaviť, pridať rozšírenie (a nastaviť ich), témy, parametre v prostredí FF ale aj priamo úpravy v súboroch. Nakoniec by som to chcel zbaliť do inštalačného súboru a používať.
Mohlo by to vedieť aj takú maličkosť: zaznamená to všetky zmeny od „defaultného“ stavu a urobí mi „rozdielový“ balíček, ktorým napríklad vo firme rýchlo (jeho spustením) dokonfigurujem existujúce inštalácie alebo kamarátovi s problémami tento súbor pošlem mailom ;-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. dusoft píše:

    Ked ti to chyba, tak si to naprogramuj. Stary Open source zakon ;-)

  2. rony píše:

    [1] to víš… naposledy som robil seriózne binárku ešte v TP.