Bloggeri zo SME: zle používate termín blog!

Sakra, už som to hovoril Bellovi, už im to pripomínam jednotlivo, sakra, vycapte si to tam do redakčného systému:
blog je sled príspevkov/článkov/spotov radený chronologicky od najnovšieho po najstarší. Ekvivalentom slova blog je weblog.
Neustále používate termín blog pre príspevok/článok/spot, čo mi tak píli uši, že už fakt neviem :-) Prosím pekne, naučte sa to alebo aspon Bellovci, fakt im to v redakčnom systéme viditeľne vyznačte!

Môže sa Vám ešte páčiť...

13 komentárov

  1. dusoft píše:

    Je to sposobene tym, ze ked das pridat novy prispevok, ma v nadpise automaticky „Blog“. Aspon podla toho, ako som nazeral do systemu SME.

  2. rony píše:

    keby som to Bellovi nehovoril. truby.
    nabuduce budeme mystifikovat tisicky ludi niecim viac dolezitym…

  3. Erik Gyepes píše:

    Ano je to skutocne tak, automaticky sa v CMS do policka pre nadpis vlozi text: Novy blog – co ludi myli.

  4. Erik Gyepes píše:

    Ospravedlnujem sa, (uz) nieje tomu tak, nachadza sa tam v policku Novy clanok.

  5. rony píše:

    [4] neviem kto si – vyvojar? administrator? – ale v ziadnom pripade sa mi netreba ospravedlnovat :-) ja ale dakujem, za cas a namahu ;)

  6. Markoff píše:

    nj, su to brzdy a nespravne pouzivanie terminu „blog“ by bol najmensi detail

  7. Tomáš Bella píše:

    V systéme to bolo naozaj chybne, ale opravili sme to minulý týždeň po ronyho ďalšom dôraznom upozornení :-) (predtým som to prehliadol).

  8. Marvinn píše:

    [vymazané, toto je súkromný majetok a nie plot na striekanie ničím nepodložených a s témou nesúvisejúcich nezmyslov]

  9. Dastel píše:

    To Tomas Bella: Este zmenit pod kazdym prispevkom „autor blogu“ na „autor prispevku“ a bude to mylit este menej. Ale treba uznat, ze ak sa na slovensku stane casom zo slov blog a clanok synonymum, bude to zasluha „Tvojho“ projektu. Cim netvrdim, ze to bude tragedia ;-)

  10. figurka píše:

    základnou chybou je trvať na dodržiavaní významov, ktoré nie sú ustálené ani v anglickom jazyku. blog neexistoval a zrazu je tu, medzi nami, a neustále ide niekoho poraziť, že sa ako slovo nepoužíva vhodne. blogujeme.teda.sme.sk. čo znamená slovo blogovať? viesť denník? tak si proste vediem denník. ale to by asi nikomu nebolo jasné, že je to na webe. píšem články? fajn. je niekomu jasné, že je to na weblogu? nie je. píšem blog. Nový blog. blog.sme.sk má úplne iný charakter, než blogy majú mať. ľudia ho vnímajú ako miesto, kde vlastne píšu články pre stovky čitateľov, sú si toho vedomí a keď sa nejaký čitateľ kriticky vyjadrí v diskusii, tak sa bránia tým, že je to ich denníček, súkromný, vlastný, a čo koho do toho. blog by mohol byť slovo pre článok v rámci blogu. a nikto sa nepomýli, bude vedieť, že to nie ani v novinách, ani v časopise, ani na inernetovom magazíne. keď odkážem na blog nejakého autora, a nie na článok, tak si aspoň nikto nepomyslí, že bol ten článok niekde publikovaný, alebo bol písaný na publikovanie. publikácia = zverejnenie, blog = súkromné. vadí-nevadí?

  11. rony píše:

    [10] figurka to su cire spekulacie.
    v anglictine su ustalene a celkom urcite ani v nej sa slovo blog nepouziva ako nahrada za prispevok – vola sa to tam napriklad spot / entry – ale urcite nie blog.
    tak nespekuluj tu nad tym ako chybu prehlasit za standard.
    alebo to ma byt pod heslom: len aby sme boli ini ako ostatni?
    alebo podme nazyvat auta rozdelene podla toho kde su:
    to co je na parkovisku je kolieckovy domcek.
    to co pouziva invalida bude invalidnik,
    auto dochodcu bude dochodnidlo
    take sprostosti som uz davno necital a to fakt myslis vazne, ze v mene ospravedlnenia obycajneho omylu v terminologii sa budete na to snazit nasit nejake kostrbate vysvetlenia ako by to mohlo byt?
    smekam klobouk a davam si sest ran k tomu ;-)

  12. figurka píše:

    nie, iba som ta chcela nasrdit. nech to tu mas veselsie. ja som uplne najvacsi zneuzivatel slova blog.weblog.deblog.glog. :)

  13. rony píše:

    [12] pochop to, mna hentake sprostosti nenasrdia, tupost sa prezentuje sama, nepotrebuje este na nu nasrdeneho cloveka, co na nu poukaze.
    od doby ako zacali ludia pod jednym mojim prispevkom do formulara na komentare pisat svoje smsky nemam prilis velke naroky a tupost je zrejme zakladna vlastnost istej skupiny ludi. to ze prichadzaju prave z najpopularnejsich webovych stranok som si zvykol brat ako fakt – prichadzas zo SME? tak viem, ze vyskyt tuposti je percentualne vyssia ako ked prichadzas z citacky RSS ;-)