Tak mi dnes doviezli IAUDIO M3L

Objednával som ho v Čechách, dnes pred obedom mi konečne zavolal donášač. Vraj stepuje pred barákom. Hm… logika by napadlo, že nesedím už druhý týždeň doma. Logika koordinátora donáškovej služby by napadlo aspoň deň predtým sa s adresátom spojiť alebo iným spôsobom si dohodnúť presný termín.


Tak mu teda hovorím: doneste to do centra. Takto teda nie, vraj to je možné až zajtra. Tak strelím – okej, doneste to teda zajtra ráno na pôvodnú adresu. Osem hodín je priskoro. Navrhne, že to donesie ešte dnes ale v čase, ktorý navrhnem. Tak strieľam – 16.00 a naozaj už tu sedím a čakám.
Preguľatením sa do 16tej ma pojalo podozrenie – áno, svet sa zmenil. Odpoveď na moju SMS, že už som naklusaný to potvrdzuje. Zmena termínu na okolo osemnástky. Tak môžem konečne začať správne čakať :-)
17.25: už to tu mám. Fotím. Mašinka je na dotyk veľmi príjemná, človek nemá pocit, že obchytkáva záchodovú dosku :-) Sluchadlá sú totožné ako tie, čo som dostal s MPx220 (akurát tie k mobilu sú zároveň HF)
Doteraz som pri týchto „prídem vtedy a vtedy“ čakával naozaj neprimerane trpezlivo :-)
A teraz výtka e-shopom: ak používate donáškové služby a doprava trvá dlhšie ako „zajtra to máte doma“, nech sa vopred dohodne termín doručenia.
Výtka donáškovým službám: skúste počítať s tým, že adresát sa nezdržuje na uvedenej adrese trvale a buďte flexibilnejší – buď si oznamujte zásielky dopredu ešte kým stihnú doraziť fyzicky a kontaktujte adresátov (a pri objednávke vyžadujte kolónku „pred doručením kontaktujte adresáta) alebo už pri objednávke špecifikujte termín doručenia tak, aby sa to adresát dozvedel.

Môže sa Vám ešte páčiť...

13 komentárov

  1. dusoft píše:

    Suhlasim. Rovnako nedomyslavi boli aj v UPS, aj ked zavolali o trosku skor, problem ale pre nich bol trafit…

  2. dusoft píše:

    A ocakavam komentare a postrehy z pouzivania. napr. co je zle na ovladani, co sa ako ovlada, kolko ti trva kym to zapnes a pocuvas prvu piesen. Ako sa tam nahravaju pesnicky, ci to cita tagy a radi podla nich alebo cisto podla adresarovej struktury atd.

  3. Markoff píše:

    uz by ste mohli vediet ze donaskove kurierske sluzby to donasaju pocas pracovnej doby a tak ked si nieco objednavate tak si to objednat do prace kde je vacsina ludi pocas pracovnej doby, nevidim v tom ziadny problem nez tu saskovat s tym ako keby sa dali objednane veci prebrat len doma a nie v praci

  4. rony píše:

    [2] kopirujem zatial po usb 1.1 ;-) musim sa asi pustit do patrania preco mi nejde usb 2.0 podpora.
    [3] vieme, len ich nevyuzivame tak casto – ja osobne prvykrat. kurier z Orange doniesol simku bez vyziadania vecer ;-)

  5. rony píše:

    [2] strasne by mu prospel farebny displej. ta modra je sice „kul“ ale… :=)
    pohyb po strome je… cakal som horsi ale tento sa pri danej velkosti displeja da pouzivat.
    zrejme je strategicky vyhodne si porobit playlisty.
    zatial som niektore veci moc nepochopil, je to mierne odlisne od mojho chapania „teraz chcem toto a toto“ :-)
    ja som ten plejer vybral podla dvoch recenzii, kde to oznacili ako dobra masina.
    podla mna je trosku slabina to ovladanie, bez manualu sa nepohnes ;-) ale zrejme si na to clovek zvykne tak, ze to bude mackat aj bez kukania.
    inak – zvuk – neklamali, zda sa mi to dost ciste. ale skusam to rovno na Koss.
    Ale nastastie pojde prehravat mp3 rovno z masiny pripojenej na PC.
    Perlicka, po zmenach na disku treba spustit nieco ako „scan“.
    Rozlisuje to, co je v ktorom adresari – to je to co musim pochopit ;-)

  6. rony píše:

    kym sa nakopne je to asi 6-7 sekund, ak si das autoplay po zapnuti, tak uz frci. toto som ocakaval. zapina sa to pridrzanim play, takze neviem to presne stopnut.
    ked behas po strome adresarov, a v nom das prehrat skladbu a prejdes do bezneho zobrazenia, na zlomok sekundy sa prerusi prehravanie, tu nerozumiem preco to tak je. ked sa ale posuvas po skladbach, uz to prerusenie tak necitis. aha, uz som pochopil z prehliadania adresarov sa ma ist von stlacenim Rec a nie Play :-)
    hlasitost… tak na 80 percent je to uz „tak akurat“ ze nepocujes nic z okolia, este skusim v hlucnejsom prostredi. Skusal som to s KOSSmi.
    ma to milion nastaveni okolo zvuku – asi nikdy poriadne nevyuzijem.
    pekne je, ze mas na plejeri zduplikovane niektore tlacitka, takze mozes to ovladat „obojruc“ :)
    hraje to aj bez toho dialkoveho.
    zatial asi all…

  7. rony píše:

    playlist ma „svoj“ je to vlastne obdoba linkov z linuxu – zmacknes „add playlist“ na skladbe alebo adresari a urobi si to link do dynamickeho playlistu – ten potom mozes prehrat.
    druha moznost je m3u ale pozor – pokial mas m3u priamo v adresaroch, tak ich „nevidi“. musis si ich vlastne nanovo vyrobit – na to sa asi hodi nejaka stupid utilitka, ktora pokonvertuje existujuce playlisty, asi si to naprdgramujem.

  8. HoP píše:

    Gratuluji a tesim se na dalsi postrehy. Mohl bych poprosit o jednu drobnou informaci? Zajimala by mne delka kabelu mezi prehravacem a dalkovym ovladanim. :-) Diky moc.

  9. rony píše:

    kabel dialkoveho ma 75cm.
    pokial mas zamer vopchat plejer do batohu asi by som to robil tak, ze plejer do batohu, dialkove pripnut kamsi na batoh. ten kabel je hrubsi ako tie co byvaju na sluchatkach. to dialkove je plastove aj klip je plastovy, takze nan treba dat vacsi pozor ako na plejer.
    z mojho pohladu: plejer asi nie je uplne najvhodnejsi na sportovanie, ja bike si asi budem bravat mpx220 s pamatovkou :-)
    zajtra vyskusam ako to hra na aktivnych 2.0 repro od creative.

  10. dusoft píše:

    Znie to celkom dobre, neurobis nejake foto s ovladacim panelom, obrazovkou atd? Chcem to en porovnat s iPodom. Zatial, co hovoris/pises, to vyzera velmi podobne az na ovladanie, ktore je na iPode dokonale (aj co sa tyka skrolovania medzi stovkami autorov/albumov).

  11. Eduard Hlava píše:

    Tahle mašinka mě taky zaujala, ale čekám na nový model, který by měl být v druhé půlce března. Pak uvidím. Napiš nějaké zkušenosti apod., zajímá mě to.

  12. rony píše:

    a co by mal vediet novy model, radsej prezrad ;-) ked uz som taky sprosty a kupil si tento ;-)

  13. HoP píše:

    Diky ze premereni toho kabelu. Ja spis resim, jak ho vyuzit v aute, tzn. jak ho tam pridelat. Napadlo me dat player do kasliku a dalku si nekam pripnout, 75cm by mohlo stacit.
    Do auta je ale jeste i jine reseni, podle popisu to vypada zajimave – http://www.mstation.cz – na druhou stranu toto reseni neni tak variabilne pouzitelne (tzn. tezko si tohle nekdo vezme na kolo nebo jen tak na prochazku :-))