Mozilla.org prijala špecialistu na OS X

MAC OS XAničkych hlas o blbom Firefoxe v OS X sme už počuli. A Mozilla.org zrejme chce zlepšiť image tohto prehliadača aj mimo Windows. Preto prijali zamestnanca pre podporu platformy OS X. Volá sa Josh Aas a práve jemu na pleci je miestečko aj pre Aničku ;-)


Pridám ešte môj názor: vie sa, že Firefox pre Linux je akýsi divný, podobne pre OS X. Povedal by som, že Firefox sa pochopiteľne orientoval najmä na Windows, čo bolo vidieť aj z toho akým spôsobom sa propagoval. Dodnes za ten „multiplatformový“ prehliadač skôr považujem klasickú Mozillu (teraz Mozilla Suite). Zároveň treba mať asi na pamäti, že majitelia počítačov s linuxom či OS X aj bez Firefoxu majú už dávno „ten svoj prehliadač“. Preto sa oni ako cieľová skupina používateľov koketujúcich s mozilliou príšerkou míňajú hlavnému prúdu „propagačných“ snáh okolo Firefoxu. Preto je jasné, že práve oni majú k Firefoxu svoje výhrady a oprávnene.
Na Windows je to trošičku inak, tento týždeň som sa dočítal aj myšlienku, že IE 6 na XP SP2 sa bezpečnosťou vyrovná Firefoxu. Toto ma síce teší avšak nijako to nevyvracia argument, že často je nasadenie Firefoxu riešením pre administrátorov strojov, ku ktorým chodia skôr sporadicky a inak sú vydané napospas ich používateľom. Bojím sa totiž, že ten priestor pre manipulovanie s počítačom práve cez spustený IE je trošku väčší. Tu nehovorím o strojoch, kde si ich administruje na úrovni samotný majiteľ.
Predstavte si napríklad stroje vo firmách, kde kľudne po celý rok ich administrátor nevidí naživo.
Takisto tento týždeň sa trošku upresnili informácie o IE 7 a rozvírili špekulácie, že by nakoniec IE 7 mohol byť dostupný aj pre W2K. To bude približne šesť rokov po uvedení tohto systému na svetlo božie a mne to vychádza skôr nepravdepodobnejšie. Ďalej sa špekuluje okolo moderných prvkoch rozhrania ako taby. Opäť si skôr myslím, že nie. Podľa mňa totiž Microsoft by skôr kúpil tieto riešenia a následne ich rozvinul a takáto správa by sa veru rýchlo rozšírila.
Povinný dovetok (pre komentátorov, ktorým chýba aspoň operená veta): Opera je lepšia. Maxthon je lepší. (nehodiace sa vyškrtnite).

Môže sa Vám ešte páčiť...