Iba potvrdenka o doručení a prečítaní

Dnešné MTA a MUA podporujú niekoľko typov „strojom generovaných“ e-mailov, ktoré sa nazývajú potvrdenky.


Z pohľadu formátu ide o bežné e-maily, ktoré teda od „bežných“ správ odlišuje spôsob ich vzniku. Generuje ich buď MTA alebo MUA a zvyčajne bez potreby explicitného úkonu používateľa MUA alebo správcu MTA.
Celou skupinou „potvrdeniek“ sú chybové správy ale tie nemajú pre „agendu“ toku informácií zjavný význam. Sú to správy „o nedoručení“, „o zdržaní doručenia“, „o prekročení veľkosti mailboxu = čiže tiež nedoručenka“ a súbor ďalších chýb.
Zaujímavé je, že potvrdenie o prečítaní generuje snáď ako jediný MUA, ostatné generujú MTA.
Prečítanka sa odosiela z MUA v okamihu otvorenia správy (mení sa z neprečítanej na prečítanú) a to v prípadoch:
– odosielateľ žiadal vo svojej správe o zaslanie prečítanky (nastavením vo svojom MUA),
– príjemca má automatické odpovedanie na žiadosti o prečítanky nastavené,
– žiadny ďalší faktor nefiltruje alebo nezakazuje distribúciu prečítaniek.
Predstavte si ale situáciu, keď potrebujete vedieť, či si príjemca správu nielen neotvoril, ale kedy s ňou aj začal „fyzicky“ pracovať (čiže písať odpoveď), resp. či ju niekomu ďalšiemu nepreposlal, či ju vymazal a pod.
Na toto všetko by mohol MUA reagovať:
– pri klepnutí na Odpovedať, odošle informáciu pôvodnému odosielateľovi, že príjemca sa rozhodol na správu odpovedať,
– pokiaľ odosielateľovu správu prijemca preposiela ďalej, mohol by sa o tom takisto dozvedieť,
– pri vymazaní správy by sme sa nakoniec dozvedeli o „konci“ života našej správy.
Predpokladáte správne, že by nám odrazu mohlo do pošty chodiť kvantum „potvrdeniek“, čo veľa ľudí irituje (dovtedy, kým nenastane prieser a je nutné dokazovať „ja som to poslal“, „ty si to vymazal“…).
ExchangeNajrozšírenejším MUA vo firemnej sfére je bezpochyby MS Outlook a občas som zarazený niektorými „tradičnými“ nedokonalosťami jeho rozhrania: vo firme by sa napríklad osvedčilo mať možnosť „zákazu preposielania“ – správu po prijatí nie je možné poslať niekomu ďalej (zákaz by bol dovedený do dokonalosti: nemožnosť PrintScreen, nemožnosť prenosu cez schránku). Ďalšou zaujímavou funkciou by bolo vylepšenie poloautomatických odpovedí (viď. Outlook), ktoré by vyskočili rovno v tele mailu viac viditeľne (je to skvelá vec – šéf môže klepnutím na tlačítko „súhlas“ rýchlejšie odpisovať na maily), prípadne rozšíriť tieto „odpovede“ aj o tlačítko „Postúp sekretárke k vybaveniu“ a opačne (ak sekretárka „spravuje“ mailbox šéfa) „Postúp mail šéfovi k osobnému vybaveniu“. SAMOZREJME si treba uvedomiť, že kvalitnejší MUA by mal vedieť „spárovať“ potvrdenky s príslušnou správou a „nalepiť“ ich k nej. Tieto možnosti by mohol mať nejaký budúci Exchange.

Môže sa Vám ešte páčiť...

19 komentárov

  1. Jozef Izso píše:

    Ešte som to nikdy neskúšal, ale kontrolovať možnosť preposielania správ v Outlooku 2003 je. Treba si doinštalovať Klienta správy prístupových práv (samozrejme cez Client deployment v SBS 2003 ;-)).
    http://office.microsoft.com/sk-sk/assistance/HA010397891051.aspx
    Zgrupovanie potvrdeniek je dobrá vec. Nejaké features si ale vždy musia nechať do nasledujúcej verzie.

  2. dusoft píše:

    Klienta, ktory obmedzuje tvorbu emailov by som nenainstaloval a nepouzival.
    Zda sa mi, ze sa cim dalej vzdalujes v urcitych veciach od reality od rise fantazie (co nie je negativne), ale az za medze unosnosti – smerom k prostrediu BigBrother.
    Ad. Parovanie emailov – tato vlastnost je podcenovana desktop klientami, pricom na mailing listoch sa inak ani neda pozerat sada emailov. Velmi by som uvital, keby aj ebzny email klient mal moznost po kliknuti na email vo vedlajsom okne alebo pod danym emailom zobrazovat cele stromy / thready, ako je to v mailing listoch na webe.

  3. rony píše:

    [1] pozrieme, uvidime, dufam, ze to nechce Exchange 2003.
    [2] to je pre podnikovu sferu, predstav si, ze nejaky dokument nesmie opustit podu podniku alebo nechces, aby ho prijemca ‚volne distribuoval po firme‘, tak zakazes pri odosielani mailu jeho rozposielanie. to je standardna vec vyplyvajuci z povahy niektorych informacii, ktore sa po firme distribuuju. nevidim v tom nic zle a aj keby to platilo nad ramec firemnych zasad vo vseobecnosti, tak by som bol obcas rad, keby niektore moje maily nesli preposielat.
    ad parovanie: exchange je v tomto trosku inde ako potreby mailinglistov (povazujem ich uz za prekonane) ale paruje potvrdenky o doruceni a precitani v pohode. len su tam drobne nedokonalosti v rozhrani – napriklad najprv tu precitanku dostanes, musis otvorit az potom sa sparuje a tazko dohladas original odoslaneho mailu (musis vliezt do odoslanej posty), proste je to este na privela klikani a viem si predstavit praktickejsie UI.

  4. dusoft píše:

    V pripade „tajnych“ informacii predsa vytvorim PDF dokument, ktory zaheslujem a je to, nie?

  5. rony píše:

    [4] jo, len licencia k Adobe Acrobat je za 15 tisic a vybavit tym stovky ludi vo firme, nie je asi najidealnejsie. Okrem toho, uz mam svoje skusenosti. Navyse PDF je finalny format. Co ak proste chcem niekomu RYCHLO dat k nahliadnutiu dokument na ktorom pracujem a pripadne chcem, aby mi poslal naspat komentare resp. opravy ale nechcem aby ho „pustil“ von? proste toto su problemy, ktore riesi „document manazment“ a to najma preto, ze ho este nikto poriadne nevidel ;-)
    A aj tak vacsina toku dokumentov je cez e-mail. Aj ked by nemala byt. U klientov ako je Outlook by to bolo mozno aj scestne, nutit ludi pouzivat nieco ine – aj ked stacilo by aplikaciu „vopchat“ do outlooku (riesim tak niektore webstranky, ktore nakoniec posobia ako sucast otupluku).
    PDF je „standalone“, to, o com hovorim, je sucast postoveho systemu, nebavim sa o PRILOHACH ale o mailoch.
    MAIL nerovna sa PRILOHA ;-)

  6. dusoft píše:

    rony, co ti brani zacat pracovat na dokument manazmente a potom na tom zbohatnut? resp. neexistuju nejake open sourceove riesenia – napr. na strane servera, ked uz nie klienta.
    jednoducho si to viem predstavit na strane servera – server si pridava do emailov svoju hlavicku – pripadne ID (message ID uz je) a potom len dohliada na to, aby reply s message id nepreslo dalej od daneho cloveka atd. viem, ze je to zjednoduseny pohlad, ale zacat sa niekde musi.

  7. pepe píše:

    [2] thready dokaze The Bat.

  8. rony píše:

    [6] nemam cas a aj keby aj, tak vyviniem nanajvys nieco na urovni toho, co sa uz povaluje na sourceforge. ale to sme uz off topic.
    [7] nie je tym nijako vynimocny ale opakujem: ani The Bat! NEDOKAZE sparovat dorucenku, citanku s povodnym mailom – a tym je zdaleka diskvalifikovany ako pouzitelny postovy klient sucasnosti – za tym tvrdenim si stojim – je to klient pre fandov ale nic viac.
    Uz ani NEPAMATAM KOLKO ROKOV som neustale pripominal aj ceskej podpore TheBat, nech skusia nakopnut autorov do zadnice a skusia POSLAT DO PRDELE ten svoj system narabania s adresarmi, ktory je nepouzitelny, nechutne komplikovany. Malickost, aku ma Outlook (zadam kusok z mena, prehlada to adresarove zdroje a doplni adresu cloveka priamo v okienku „Komu“) to nevie, nevie, nevie, nevie. Co s takym klientom? Akurat posunut fandovi, co si to vie vypiplat a oceni ostatne funkcie. Inak k nicomu, k nicomu, k nicomu ;-)
    A to sa potom fakt povie: „bohuzial outlook“ ;-)
    Prestante mysliet v ere MUA, ktore funguju nad akymisi pop3/imap, kde šémom je adresa so zavinacom a adresar je len „kartoteka“, ktorou sa mozem prehrabavat a mam ju ulozenu vyhradne „u seba na PC“. V prispevku sa bavim skor o korporatnych potrebach pre firemnu komunikaciu a tam su trosku ine podmienky ako „najlepsi je TheBat ci Thunderbird“ ;-) PIM, spolocne adresare, opravnenia na pristup k mailboxu, delegovanie, pisanie v zastupeni, kooperacia s kalendarmi, ulohami, snimka dna, firemne adresare, spolocne zlozky… Tam niekde sme a ked tam bude zostava typu „Thunderbird, Sunbird“ tak super :-) (TheBat! tam nesmeruje a nikdy ani nechcel smerovat). Akesi thready ma vo firme zaujimaju naozaj najmenej ;-)

  9. rony píše:

    [7][8] a chapem, ze si daval tip dusoftovi ;-)

  10. pepe píše:

    [8] ale The Bat doplnat adresy vie ;-)
    Ale to nie je podstatne a k tomu podstatnemu v tomto spote sa nevyjadrujem, lebo mam ine potreby ako ty, takze nechcem offtopikovat :-)

  11. rony píše:

    [10] nie je to take „easy“ ako v Outlooku.
    a nemyslim „suggest“ doplnanie, ktore vznika tym, ze si input box pamata, co si uz raz napisal – to je najhorsia mozna varianta, ktora ti zvycajne ponuka „vsetko“, co zacina danym sledom pismen a navyse aj chybne alebo neaktualne adresy.
    myslimt toto:
    v adresari je:
    ronaldo roninievic: rony: kvik@kvik.sk
    v kolonke Komu, zadam: rony, stlacim Ctrl-K, a doplni to: ronaldo roninievic (podciarkne to na indikaciu: vsetko je ok) a samozrejme je tam aj platna adresa z adresara.
    Navyse NEMALO BY TO ROZLISOVAT ci je ten adresar lokalny, osobny alebo celppodnikovy teda LDAP (x.500). A toto The Bat myslim, este stale, nedokaze ;-)
    A ver, ze u nas sme hodne zavisli na tom, ze mame v x500 organizacnu strukturu a ludia si bez toho vlastne ani nezamejluju, a nerozumiem, preco by som ich mal vobec ucit „mame adresy so zavinacom, a za tym blabla bodka kvakva“ a nezabudnite si este tie najviac huhu adresy dat do adresarov. A nezabudnite sledovat, ci sa nemenia adresy a aktualizujte si ich.
    Ja som iba povedal: vsetko firemne sa aktualizuje centralne, ak chcete davajte si cudzie mimofiremne adresy do osobneho adresara.
    Naramne zjednodusenie :-) to LDAP ;) najma ak to MUA ovlada.

  12. Bolek píše:

    „v kolonke Komu, zadam: rony, stlacim Ctrl-K, a doplni to: ronaldo roninievic (podciarkne to na indikaciu: vsetko je ok) a samozrejme je tam aj platna adresa z adresara.“
    … to tak zlozito?!?… zlaty lotus:-)

  13. pepe píše:

    [11] No, tak neviem, kde to je viac „easy“ – v The Bat to pracuje takto:
    v adresari je:
    ronaldo roninievic: rony: kvik@kvik.sk
    v kolonke Komu, zadam: rony, a doplni to: ronaldo roninievic a samozrejme je tam aj platna adresa z adresara.
    A vsimni si, co vsetko som z tvojej povodnej citacie vypustil – o to je to v The BAt jednoduchsie.
    Doplna adresy z aktualneho e-mailoveho uctu, medziuctovo to nefunguje, co ja povazujem za vyhodu.
    Ale to nesuhlasi samozrejme s tvojim groupwarovym pohladom :-)

  14. rony píše:

    [12][13] a funguje mu to aj nad LDAPom?

  15. pepe píše:

    [14] The Bat obecne LDAP podporuje, ale podrobnejsie k tomu neviem, nezapodieval som sa tym.
    Tebe zrejme tento klient vyhovovat nebude, nechcel som ho sem tahat (len typ dusoftovi a reakcia na tvoj omyl) :-)

  16. rony píše:

    [15] jasne, TheBat poznam, cize nieze mne by nevyhovoval ;-) akurat ma prekvapujes tvrdenim o „prehladavani“ adresarov. Vzdy som mal pocit, ze The Bat v policku Komu neprehladava napisany zoznam „fero, jano, firma“ ale iba doplna z tych adries, ktore som uz predtym do Komu: pisal. Cize to, co robi aj Outlook (alebo aj hociktory prehliadac v kolonke adresy) ale vzdy si to vypinam (aj v Thebate), pretoze je to otravne ;-) najma ak chcem napisat adresu, ktora zhodu okolnosti zacina rovnako.

  17. pepe píše:

    [16] on vlastne neprehladava adresar, ten je spolocny pre vsetky mail ucty, on prehladava historiu pouzitych adries v ramci uctu – nemusia byt len rucne napisane, mohli byt vytiahnute z adresara, vlozene klipboardom alebo sa prebrali pri „reply“ a pod. Cize, ked sa to zoberie do dosledkov, kedze adresy v adresary boli aspon raz pouzite (v drvivej vacsine), nachadzaju sa i v historii…
    Viem, nie je to to, o com si pisal :-)

  18. dusoft píše:

    ja som predsa The Bat roky pouzival (okolo verzie 1.50-1.60) a bol som velmi spokojny. Ale The bat! sa oneskoril s bayesianskymi filtrami, takze som od neho odisiel, lebo mnozstvo spamu bolo neumerne.

  19. rony píše:

    [18] vsak aj ja, to tvrdenie ohladom adresarov ma vcelku prekvapuje ale mozno sa len nerozumieme ;-)
    Spytam sa Ottyho.