Semafory s inteligenciou

Na Technete je zaujímavý článok o inteligentne riadených semaforoch. Vcelku by ma zaujímalo, či také sú v Bratislave. Čo na to weblog križovatkára Drahovského?
Z článku sa dozviete, že naozaj semafory môžu mať čidlo pre prichádzajúce auto a prepnú na zelenú (vhodné v noci). Veľké križovatky sú pod kamerami a obsluha môže prepínať zelenú podľa potreby. Často sú automaticky uprednosťnované električky. Blikajúca žltá môže znamenať vadnú červenú.
Tak páni, kedy ste prezuli na zimné?

Môže sa Vám ešte páčiť...

4 komentáre

  1. ErikG píše:

    Ja si dovolím spresniť odkaz: http://drahovsky.blog.sme.sk/c/6618/Prva-inteligentna-krizovatka-pri-Bratislave.html
    PS: Letné gumy? teraz, keď skončila zima? (neznámy dobrodinec z Tesca pri akciových pneumatikách) :)

  2. dusoft píše:

    Najlepsia je ta cast o tom, preco ma elektricka stale zelenu. By sa Zachar a spol mohli poucit, ze to ide a rychlo. Oni pripravuju takuto elementarnu vec uz roky a stale ziadny efekt (Karloveska radiala).

  3. Piki píše:

    Inteligentné semafóry majú význam na križovatkách kde je malá premávka v jednom smere, aby uľahčili výjazd na hlavnú. Inak len zdržujú. Tipujem, že na Zlatých pieskoch (ako je ten nadchod, kde sa začínalo za mojich mladých čias stopovať a nestálo tam Tesco).
    Inak milujem križovatky, kde sa dá situácia popísať: „Všetci stoja, aj my stojíme.“

  4. Jozef Izso píše:

    Inteligentné semafóry majú byť údajne pre električky na trati od nábrežia až do Karlovky alebo aj v nej. Zrejme to bude tá Karloveská radiála :-)