Česi a Moraváci zvolili zmenu

Tak to vyzerá, že českí a moravskí voliči sa naozaj zmobilizovali. S najväčšou pravdepodobnosťou znemožnili vytvorenie koalície s účasťou KSČ a ČSSD.
Pokiaľ som však dobre vnímal, tak ČSSD volili vo veľkom mladí voliči – no to ide možno na vrub mojej nepozornosti.
Gratulujem všetkým, ktorí to vnímajú ako víťazstvo.

Môže sa Vám ešte páčiť...

13 komentárov

  1. emmacore píše:

    Dnes som zase cital niektoru z Ficovych peral. Napadlo mi, ze ten pan okrem ohlupovania jednoduchych ludi nic nevie a ludia okolo neho su na tom podobne (Staci si spomenut na Sulajovu danovu reformu). Fico akokeby zmrzol v casoch Meciara, ked nikto nic nevedel a stacilo kydat. Odvtedy sa cast politickeho spektra niekam posunula. Fico nie. Nechcem si predstavovat, co by sa stalo, keby naozaj zostavil vladu a pokusal sa tie svoje hluposti uvadzat do zivota.

  2. FrozenDog píše:

    Dufajme, ze aspon na poslednu chvilu sa ludia uvedomia a v zachvate zdraveho rozumu budu volit nejako rozumne (citaj: napravo). Zatial tomu trochu nasvedcuju klesajuce preferencie smeru a stupajuce preferencie SDKU…

  3. FrozenDog píše:

    Práve som videl Paroubkovu tlačovku na ČT24 a neveril som vlastným zmyslom. Ten snáď prišiel strojom času rovno od Gottwalda. To je fakt sila, dúfam, že sa to nakoniec preklopí v prospech pravice.

  4. OttY píše:

    Sedím v kúte a ticho závidím Čechom, že precitli. U nás to s Ficom bude asi vážnejšie :-(

  5. emmacore píše:

    [3]: Fico uz pred par dnami vyhlasoval, ze ultrapravicova vlada chce sfalsovat volby a ze Smer bude paralelne pocitat hlasy. Pripravuje sa na situaciu, ked dostane menej hlasov, ako su jeho preferencie?

  6. FrozenDog píše:

    [5] – to som nejako nezachytil, ale presne to na neho sedi. Robertko uz zbadal, ze to s jeho cervenou stranou nie je az take ruzove, tak sa pripravuje. Mozme hadat, ci jeho paralelne komisie napocitaju menej, alebo viac :)

  7. rony píše:

    [5][6] nic necakane. na to sa chytia vsetci priaznivci. Ved co ine to pre nich je, ak JA SOM VOLIL SMER A PREDSA NEZVITAZIL?
    Vsimnite si Cechy – Paroubek ma o par percent menej ako ODS a uz donutil prezidenta dvakrat za vecer oficialne vystupit. To je viac nez nenormalne :-)

  8. Kozo píše:

    Ešte nie sú za vodou. Ako som pozeral výsledky rozdelenia mandátov, tak KSČSSD majú 100 hlasov a ODS+KDU-ČSL+SZ tiež 100. To sa ešte všetko neskončilo.

  9. dmiba píše:

    Ak ide clovek do politiky musi si uvedomit dve podstatne veci:
    1. ludia su blbi
    2. ludia veria na sluby
    Tento politicky system spolahlivo funguje a na Slovensku dvojnasob. V 89 sme spravili jednu velku chybu, nechali sme komunistov dalej vladnut z uzadia. A ta paradoxne mame min. 60% poslancov byvalych clenov KSS, pricom aj v radach tyto sa najdu taki, co zasavali vyznamne posty za byvaleho rezimu, ktori pracovali pre StB.
    Napriek tomu, ze nie som militantny typ, obcas mam pocit, ze francuzska revolucia, by bola pre nas v tedy mozno lepsim riesenim.

  10. rony píše:

    [10] po 20tich rokoch uz budu vsetci vyznamnejsi komunisti out. zostane iba pomylena „druha“ generacia, ktora socializmus precucala z prsnika a vedia o nom iba z rozpravania rodicov ;-)

  11. Yanui píše:

    [11] Veru, toto je hrozba: nie Leninovi bratranci, ako Leninove pravnucata! ;-) Pre mna je vzdy zufale stretnutie s mladymi (<25) volicmi KSS, ktori pritom maju VS. Ked vyrastie generacia, ktora s komunizmom nema absolutne ziadnu osobnu skusenost, len zromantizovane predstavy, potom zacne sranda.

  12. emmacore píše:

    [10] Francuzska revolucia je jednym z dovodov, preco je Francuzsko beznadejne socialisticky stat. Oni su asi trochu divni, ti Francuzi. Ked necham bokom heslo bratstvo (co je, mimochodom, vyznamovo pribuzne slovo k rovnosti), zostane sloboda a rovnost. Obsahuje logicku chybu:
    Kazdy clovek je iny. Ked chceme slobodu, musime respektovat rozdielnosti ludi. Kedze su rozdielni, nemozu si byt rovni. A teda, ked ich chceme davat na rovnaku uroven (rovnost), tak musime obmedzit ich slobodu. Kazdy lepsi marketer by povedal, ze znacka s esenciou „Sloboda, rovnost, bratstvo“ nebude fungovat. A tak sa aj stalo. Urobili bordel, potom sa zabijali navzajom, potom vytvorili diktaturu a vtiahli Europu do vojny.