Zázrak: benzín sa strácal sám

Neviem prečo ma takéto veci udivujú. Síce je chvályhodné, že zatrhli umelé nafukovanie spotreby áut ako aj pripisovanie kilometrov. Chápem aj, že nepobežia do médií a nevymenujú všetkých, čo za to môžu, takže je celkom možné, že postihy (a relatívne prísne) boli.
bmw-7-series


Fascinuje ma ale ten objem rozkrádačiek. Mesačne 30 tisíc eúr. Ročne pol milióna. Ono to nebolo tak, že jeden dvaja kradli jak lupiči v banke. Skôr to mi to hovorí, že to robilo veľmi veľa ľudí, pekne po drobákoch si tu liter, tam kilometer. Nikto sa nad tým nepozastavoval a robil to, čo robil kolega.
Takže to bolo okolo 200 áut. Ak som dobre pochopil, tak tá mesačná úspora 30 tisíc je na tento počet automobilov. Nechce sa mi to veriť. Mesačne je to totiž 150 eúr na jedno auto.
Až toto číslo ukáže ako vysoko okaté je toto celé, ako previazaní ti ľudia museli byť, že nikomu nedošlo, že to už preháňajú.
No a oficiálne oznámia, že síce zatrhli rozkrádačky ale nie je vinník. Voľakedy v škole, keď sa neprihlásil vinník, tak sme dostali celá trieda nejaký symbolický trest. Nechceli, aby sme ho bonzli. Málokedy sa niekto prihlásil, strach bol väčší a počítal s tým, že spolužiaci sú skôr s ním a trest prežijú. Vinu si zobrala na seba celá trieda.
Podľa všetkého táto situácia je iná, nie pár jedincov ale pravdepodobne to bolo obvyklé správanie. Keďže sa nenašli konkrétne osoby, tak nám podľa príkladu zo školy dávajú na vedomie, že to robili všetci. Vinu si pekne pretreli cez seba horom dolom všetci od posledného mechanika až po šéfov.
Stopäťdesiat eúr na jedno auto za mesiac!
Z toho zaplatím 100 eurovú splátku a päťdesiatka je na palivo. Jedno súkromné auto úplne bez nákladov. Prakticky zázrak.
bmw-3
Poznámka: práve som sa v inom článku dočítal, že nie 30 tisíc eúr ale 30 tisíc litrov. Kam to mení situáciu si viete predstaviť. Znamená to mesačne 150 litrov na auto a niekde vysoko nad 200 eúr.
Na vec sa treba pozerať TOUTO optikou, cez jedno auto. Nemusím byť génius, aby mi došlo, že tam benzín či nafta tiekli DENNE potokmi kamsi do stratena a nešlo o „jeden odliaty liter na sto poctivo využitých“, to bolo surovo a kľudne polovica celej spotreby. A toto je potom optika globálneho pohľadu. Stačí sa dvakrát pozrieť a CELÉ osadenstvo je vykopnuté.

Môže sa Vám ešte páčiť...