Procesory pre UMPC – stručná rada k výkonu

Mne sa pomerne obtiažne porovnáva výkon UMPC s tými zvláštnymi procesormi. Pamätám si na moje PC s AMD procesorom o frekvencii pod 1 GHz a jedným z problémov bolo prehrávanie videa na nich. Práve preto mi nejdú do hlavy poznatky majiteľov UMPC, že video prehrávajú bez problémov. Znamená to, že nejaký porovnávací test so známejšími a používanejšími procesormi by sa mi hodil.
Takže sa musím spoľahnúť napr. na rady skúsenejších: The A110 and the VIA C7 have about the same performance. To znamená, že sú oba pomalšie? via The Q1 ultra is slow
Sekundárne som získal informáciu, že Q1 Ultra (s 1,2GHz procesorom!) je pomalý. Zrejme ako iné procesory na menšej frekvencii.
Som z tých procesorov vcelku mimo :-)
PS: všetkým mojim zúrivým komentátorom, ktorí si považovali v posledných mesiacoch za povinnosť oznámiť mi, že nie som najlepší a čo všetko je u mňa (na stránke alebo ja osobne) zle, želám všetko najlepšie k ich sviatku, veľké zážitky z akcií poriadaných pre nich. Pre deti dnes budú poriadané rôzne super aktivity ako lezecká stena, čvachtacie bazéniky, skákanie na trampolínach, lezenie na stenách, zmrzka zadarmo. Júú, čo? :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

4 komentáre

  1. dmiba píše:

    Frekvencia nemusi hovorit nic o vykone ;) podstatna je architektura. Vid. davnejsie AMD vs Intel a zavadzanie roznych indexov a pod. To iste urcite bude aj i UMPC. Inak VIA (kedysi Cyrix) nikdy na rovnakej frekvencii nedosahovala vykonu ci uz AMD alebo Intelu.
    Dnes jednoznacne o tom, aky CPU je zistis iba z porovnavacich benchmarkov z konkurenciou i vlastnym vyrobnym radom.

  2. rony píše:

    [1] dik za vysvetlenie, ktore ma uz napadlo ale ako su na tom teda tie procesory v UMPC napr. v porovnani s beznejsimi PC?

  3. sup píše:

    Ja som video v pohode prehraval na celerone 400MHz :)

  4. rony píše:

    [3] aj ja, VideoCD.
    a skusal si napr. dnesne serialy typu Prison Break, kde 1 diel ma 350 mb?