Súborový plnoobrazovkový manažér súborov pre multimédia

Mám počítač a k nemu počítačové LCD ako _primárnu obrazovku._ Prostredníctvom *NVIDIA* mám aj _sekundárnu obrazovku_ a tou je cez *S-Video* pripojený bežný *TV.* Video z počítača si prehrávam *klasickými prehrávačmi* a pokusy s *“multimediálnymi“ centrami* som vzdal z rôznych dôvodov a hlavný je neprimeraná záťaž na počítač, ktorý paralelne využívam aj popri sledovaní videa.


Problém je, že by som chcel *nejaký „manažér súborov“,* ktorý by bol v pohode *sledovateľný aj z obrazovky TV.* Bolo by lepšie, keby bol plnoobrazovkový, samozrejme väčšie a kontrastnejšie písmo a zvládol by v podstate to, čo Windows Explorer. Čiže nájdem súbor (klávesnicou, myšou) a odpálim. Spustí sa prehrávač a pozeráme. Samozrejme tento manažér by si mal dokázať zapamätať pozíciu (že sa má zobraziť na sekundárnej obrazovke) aby mi nestrašil na počítačovom LCD.
Podotýkam, že ani jeden s rozumných videoprehrávačov neponúka nič také (síce majú knižnice a podobné blbosti ale nedajú sa použiť).
Už som *niekoľkokrát nakopol DELPHI,* že to skúsim naprogramovať ale vždy sa zaseknem na mojej neschopnosti v tom spraviť púhy základ (behanie v adresárovej štruktúre, zobrazovanie zoznamu súborov a pod.).
Pokusy čokoľvek také nájsť na internete som už nadobro vzdal – kľučové slová sú až príliš využívané a výsledky nepoužiteľné.
V konečnom dôsledku teda chcem podobné rozhranie ako „multimediálne centrá“, len obmedzené iba na zobrazenie zoznamu súborov. A hlavne žiadne extra požiadavky na systém.
Nikto nad niečím takýmto ani neuvažoval?

Môže sa Vám ešte páčiť...

12 komentárov

  1. sloper píše:

    Mozes pouzit hotove komponenty v Delphi… Do formu vlozis napr. DriveComboBox, DirectoryListBox, FileListBox, pripadne aj FilterComboBox, spriahnes dokopy a mas zakladny filemanager – toto je klikacia zalezitost na 30 sekund. Potom sa este mozes vyhrat so zbytkom…
    To zvladnes, hotove komponenty mas v Delphi k dispozicii, len to poskladat. Pripadne mozes pouzit mnohe komponenty tretich stran… Na to, co potrebujes, vlastne ani nemusis programovat.

  2. sloper píše:

    opravujem – nie „zakladny filemanager“ ale „zaklad filemanagera“, cize to, ci ti neslo.

  3. rony píše:

    [1] problem je, ze to ma „nejaky“ vzhlad, ktory ako tak viem prerobit, no napr. veci ako „naplnit“ tie komponenty datami, to sa mi nepodarilo :-) proste v delphi som „namaloval“ potemkinovu dedinu a tym som skoncil. Vzdy nutne potrebujem hotove zdrojaky aby som pochopil ako co pisat. najma u veci, ktore pouzivaju kniznice, ku ktorym je kvanta popisu a obcas netusis kam vykrocit :))) volakedy sa mi delphi pacilo viac, teraz sa v tom skoro nevyznam.
    problem je, ze dostanem sa do momentu „prazdna“ funkcia nejakej udalosti a skoncil som :) resp. zufalo hladam ako „odchytit“ poziciu kurzora, ako sa to vobec vola atd :)

  4. sloper píše:

    [2] naplnat „datami“ naozaj nic nemusis ;-) vlozis spominane komponenty do formu, nastavis ich prepojenie a rovno compile – dokopy asi 15-20 klikov mysou, od noveho projektu po funkcny exac – samozrejme s funkcnym zobrazovanim suborov, prechadzanim stromovej struktury, vyberu diskov :-)

  5. sloper píše:

    opat opravujem – moja odpoved v [4] patrila na [3], nie na [2] :-)

  6. sloper píše:

    [3] omrkol som, ze este jednoduchsie to budes mat s komponentami ShelTreeView a ShelListView – o polovicu menej klikov pre vytvorenie funkcneho exacu.
    Samozrejme nejake dorabacky pre plnu funkcionalitu ako pozadujes bude nutne, pisem o zaklade z ktoreho sa da vychadzat.

  7. wawrik píše:

    OT: „Súborový manažér súborov“ je niečo ako CD disk alebo LCD display, však? :-)

  8. rony píše:

    [7] :)))))))))))) jazykova hliadka :-) ano presne :) to moje exaktne vyjadrovanie ma trhliny velke ako Domica :-)

  9. Andy píše:

    hm, klasicka tv aj tak ziadne vyhody neprinasa, zapoj cez dvd/hdmi lcd telku a uvidis rozdiel:) /pri hd obsahu/

  10. rony píše:

    [9] mam vazny problem :-) operujem s tym, co akurat vlastnim :) naviac… aj u LCD telky by som nechcel kukat na klasicky Windows Explorer :)

  11. maskomak píše:

    ja som to riesil tak ze som subory „odpaloval“ na hlavnom pocitacovom monitore a potom sa presunul ku telke. No a druha moznost – ked uz som bol zufaly a predsa som potreboval nieco citatelne na telke – tak som mal v zalohe instalaciu windows commandera, alebo salamandera ci kieho toho, ktory mal brutalne zvacsene fonty a bolo. Ten som normalne nepouzival – iba na telke. Tak sa dalo s dialkovym slusne poprechadzat po disku. No a samozrejme – nastavene som mal klonovanie s fullscreen zobrazenim videa cez SVHS. Takze rodinka sledovala na telke film a ja som dalej v klude pracoval

  12. rony píše:

    [11] ano, to prve robim teraz ale obcas musim kvoli tomu zapinat LCD a ked uz mam klavesnicu pred sebou, tak predsa len by som co najviac veci chcel urobit uz na TV obrazovke.
    Nejaky -iny- filemanazer ma napadol ale vsetky su prilis „ukecane“ :-)
    samozrjeme aj ja mam to urobene tak, ze na PC mozem normalne pracovat a pritom na TV ide film :)
    vdaka za komentar