Oznam pre čitateľov Spravodaja

Spravodaj spĺňa dôležitú spoločenskú úlohu a svoju nenahraditeľnú pozíciu už niekoľko rokov potvrdzuje neustálym záujmom o rôznorodé informácie pravideľne uverejňované a poskytované v ľudovo-demokratický prospech každého občana.


Počnúc dnešným dňom každý majiteľ občianskeho preukazu je povinný mesačne uhrádzať kôňcesionársky poplatok v sume 20,- Sk na účet novovytvorenej spoločnosti KSČ a.s. (kôňcesionárska správna činnosť, akciová spoločnosť)
Od povinnosti platiť čitateľský koncesionársky poplatok sú oslobodené:
# mentálne postihnuté osoby – v plnej výške,
# osoby so zvyškami rozumu – v závislosti na výške IQ,
Podnikateľské subjekty, verejná sféra, neziskové organizácie a nadácie platia podľa nasledovného kľúča:
# miera spoločenského významu subjektu v percentách * 1 000 000,- Sk
# podnikateľské subjekty zaplatia podľa vzorca 1 000 000 / počet zamestnancov
# poslanci platia paušálny poplatok 30 000,- mesačne (za každú osobu, tj. seba, svojich poradcov a ďalšie osoby na ktoré poslanec poberá príspevok z rozpočtu) avšak v prospech organizácie tretieho sektora, ktorý im vyberie Komisia pre posúdenie užitočnosti poslaneckého mandátu.
Pevne veríme, že od dnešného dňa sa výrazne zmení platobná disciplína čitateľov Spravodaja a konečne sa potvrdí verejný význam tejto inštitúcie, posilní sa vlastná tvorba a konečne sa dostaneme do Zlatého fondu a národno-kultúrneho dedičstva SR!

Môže sa Vám ešte páčiť...

3 komentáre

  1. Ruziklan píše:

    Vidím, že robíš všetko preto, aby som sem prestal chodiť. Nielenže pre zaujímavý obsah musím rolovať, lebo na prvú obrazovku sa mi nezmestí už ani titulok postu, ale ešte chceš aj koncesionársky poplatok… :-)))
    Zatiaľ čo druhé som ti ochotný prepáčiť, pretože by so prípadne mohol spravodaj čítať pirátsky :-), veľká fotka hore, Travian obrazok a 4 google senses sú na mňa vážne priveľa. Áno, som len jeden z tisícov. Áno, môžeš ma ignorovať. Arthur Dent svoje reakcie na podobné sťažnosti popísal opakovane. Zváž. Ale už si len krôčik od delete z môjej RSS-č.

  2. rony píše:

    vasej staznosti bolo vyhovene.

  3. Ruziklan píše:

    Mhm, dobre.