Bojuje Palm Pre s Apple alebo sám so sebou?

Možno vám neunikol súboj Palm Pre s iTunes (teda s Apple). Tento telefón po uvedení vedel využiť nainštalovaný iTunes a použil k tomu identifikáciu ako iPod. Update iTunes to zablokoval. Palm vydal nový firmware a znovu to išlo. Nový iTunes 9 to opäť zablokoval.
Klasický boj, kde máte tendenciu „fandiť“ obeti. V tomto prípade Palmu. Predsa len ide o Apple a jeho nabubrelosť nedovoliť trpaslíkovi všetko.
Prečítal som si však článok na macblogu a následne aj jeho zdroj na palmare.
iPhone
Vyjasnilo sa o čo ide. Súbory iTunes sú ukladané v adresárovej štruktúre a tá je popísaná voľne čitateľnými XML súbormi. Apple vlastne nemá nič proti využitiu nahrávok z knižnice iTunes napr. na ich prenos do iných zariadení. Jediné, čo mu vadilo bola identifikácia Palm Pre – predstavil sa totiž ako iPod.
Palmare však ako argument „na vyváženie“ použil zákaz Apple pre Google Voice, čo je v spore Palm Pre vs. iTunes bez súvislosti.
Zaujímavá informácia je aj to, že na Pre pre Palm pracovali bývalí vývojári z Apple. Keby sa Palmare chytil práve tohto a zvýraznil istú averziu Apple voči bývalým zamestnancom aj keď len ako morálny argument, tak by urobil lepšie ako vyťahovať Google Voice, ktoré s tým nemá skutočne nič spoločné.

Môže sa Vám ešte páčiť...