Tak nám TB vydala iphone aplikáciu

Flashové bankovníctvo sme už komentovali dosť kdekoľvek. TB nakoniec vytvorila aplikáciu pre bankovanie z iPhone. Urobili z núdze cnosť. A majú propagáciu zadarmo (áno, aj ja som sa pridal, len tým, že to chcem okomentovať). Sporka má tiež aplikáciu s voľákymi kurzami či čo.


Viete, čo robia teraz ostatné banky? Prebieha to nejako takto: Čo to je ten iPhone? Aha. Tak takéto musíme aj my mať. Čo by to malo robiť? Čojaviem bude to robiť LOGO, potom to bude robiť informácie o banke. A potom takéto jépegé mapku s bankomatmi. Aké má rozmery ten iPhone? Mohlo by z neho to jablko preč?
tri-iphone
Ľudia, ako som už písal, sú dva typy aplikácii. Užitočné, premyšlené, otestované (nielen vnútri) a potom sú takzvané Addlications. Aplikácie vytvorené len a pre marketing a PR. Nič poriadne nevedia, sú samoúčelné atď.
Tá od TB je len východisko. Nie nejaký „trend“. Aj keď na Slovensku je možné všetko, aj to, že články sa už volajú blogy.
Viete, kam sme sa vlastne dostali – a to hovorím ako človek nadšený vývojom mobilných zariadení – do časov, keď internet banking tvorili javové aplety (pomsta pekiel internetu) a nápisy „Optimalizované pre…“ s významom: Sorry ľudia, nevieme to urobiť poriadne, tak sme to urobili len pre… a len nedávno sa internetové bankovníctvo týchto väzenských gulí zbavilo.
Niekedy je lepšie nesiliť sa a urobiť svoj web tak, aby sa dal pozerať aj z mobilu. Naozaj viac netreba. Poriadna robota ale nekoluje médiami ani sa nedostane cez PR.
Autor je dlhoročný moderátor serveru iPhone.cz
iphone-cz

Môže sa Vám ešte páčiť...