Piano: konečne o máličko viac ako PR

Posledné mesiace sa okolo Piano písalo dokola to isté. Uzavretý okruh rovnakých informácii, ktoré sa v čase nemenili. Stručne tie notorické: Tomáš Bella, NextBig, Piano, SME.sk a Trend do toho určite idú, ostatní prejavili záujem, zoznam do toho nejde, mesačné predplatné, zapojené média si samy vyberú „zamknuté“ časti, programuje eTarget.
Teraz však vieme o kúsok viacej. V článku vidíme obrazovku z Piana. Pravdepodobne pri pokuse použiť zamknutú funkciu sa zobrazí.
internet-is-here
Ďalej vieme podrobnejšie o zámeroch SME.sk pri zamykaní. Vedeli sme, že niečo s diskusiami. Teraz už vieme, že budú nasledovať príklad z Čiech, kde extrémne obmedzili diskusie. Miesto stoviek príspevkov si zadarmo pošlete len niekoľko. Čítanie diskusií bude voľné. Zaplatením dostanete neobmedzený počet príspevkov do diskusií.
Pridáva sa PC REVUE (nepremenovali sa už nedávno?).
Čo stále nevieme: platobné mechanizmy. Bude to slovenská obľúbená „esemeska“ (ktorú ja nenávidím)? Bude tam možnosť platby kartou (neprávom nenávidený spôsob platenia na slovenskom webe)?
Vŕta mi aj hlavou otázka: ok, mám svoj web a vo svojom velikáštve by som ho chcel spoplatniť :) Môžem sa zaradiť do pijána aj ja? Tu narážam skôr na spôsob implementácie systému do webu. To je naďalej obrovská neznáma veličina.

Môže sa Vám ešte páčiť...