Bezdrôtové repráky Creative D200

Dnes som si kúpil malý reprák Creative D200, po miernom zvažovaní medzi cenou a schopnosťami. Mám ho odskúšaný s mac mini, ipadom a iphone 4 cez ich vstavaný bluetooth výstup.


creative-d200
Funguje to samozrejme tak, že k repráku sa môže naraz pripojiť len jedno zo zariadení, čo znamená pri prepájaní nutnosť v nastavení pripojené odpojiť a nové „napárovať“.
V predajni som hneď odskúšal iPhone 4, aby som mal aspoň tu istotu. iPad sa nakoniec chytil a rovnako mac mini.
Pri počúvaní sa hlasitosť ovláda z pripojeného zariadenia avšak ďalšie nastavenie hlasitosti je aj na vrchu repráku. Ak si teda stiahnem zvuk na repráku, tak musím k nemu bežať a nastaviť to.
Veľmi ma mrzí, že je príliš málo zariadení, ktoré by mali výstup do bežný receiverov, to by som dokonca uvítal viacej a rozhodne aj s možnosťou spárovania viac zariadení naraz.
Tak alebo onak, D200 je slušný kompromis v trojke ponúkanej od Creative: D100 je menší reprák (ale nie oveľa) a ZiiSound je hranol, ktorý je podľa mňa už trochu drahý.
Vraj je však zvuk ZiiSound o niečo lepší, čím sa míňa mojej požiadavke na prístroj, ktorý si zrejme hodím k posteli.
Základ totiž je, že ak budem chcieť počúvať hudbu, tak nechcem mať na niečom nastoknutý telefón.
D200 je teda čisto a len reproduktor s pripojením cez Bluetooth a núdzovo ešte cez klasicky line-in 3,5mm jackom.
Praktický postreh: zapnem bluetooth na pripájanom zariadení a potom na vrchu prístroja pridržím tlačítko Bluetooth kým sa nerozsvieti modrá. Potom sa prístroje spárujú.
Reprák nie je príliš nadšený k prenášaniu, celý povrch je „obľúbený“ klavír. Takže zakotví na jednom mieste. Asi aj preto, že musí byť pripojený k elektrike. Tlačítko „power“ (všetci vieme, že neodpája napájanie elektrinou) je s nedostupnou hanbou vzadu. Pripojenie na predlžovačku s vypínačom bude riešenie.

Môže sa Vám ešte páčiť...