PDA: Ktorý software sa naozaj hodí 1.

Snáď som už našiel niekoľko programov pre PDA, ktoré sa hodia aj ostatným. Najprv si zoberme pár zaujímavých rozšírení Today obrazovky.


Today obrazovka:
Rozširujúce pluginy pre úvodnú „Today“ obrazovku vám uľahčia v mnohých smeroch používanie PDA. Samozrejme pri hľadaní pluginov narazíte buď na úplné nezmysly, či funkčne nevyhovujúce aplikácie, ale aj na skutočné perly. Istá časť pluginov sa venuje skôr nefunkčným zobrazovaniam statickej informácie, je to napr. Owner Info X, ďalšie rozširujú pôvodnú suitu ako Calendar+ alebo TaskPlus.
Date: náhrada za tento plugin sa hľadá pomerne ťažko, autori majú sklon napchať tam kopec nezmyslov, pritom riadok s dátumom je viacmenej všetko, čo treba :-) tu som sa ešte neorientoval za inú náhradu. Ani čas nepotrebujem mať zobrazovaný inými metódami, aj keď niektore pluginy su celkom pekné, keď zobrazia analógové hodiny s veľmi pekným designom. Bohužiaľ videl som aj obrázky takých Time & Date pluginov, že mi až prišlo zle.
Owner Info: tu je zaujímavá náhrada Owner Info X, umožňuje vložiť obrázok (moja malá fotografia) a nejaký text. Pokiaľ vám vyhovuje obrázok (vľavo alebo vprav) tak do toho.
Calendar: tu je zrejme kvalitnejšia náhrada Calendar+
Tasks: Originálne Tasks sú veľmi jednoduché a zobrazia len počet úloh. Ak chcete mať aktuálne úlohy podľa vášho výberu (striedene a sfiltrované) siahnite po TaskPlus. Skúšal som ešte TaskToday WebIS
ale tá je ešte pre predošlé verzie OS a navyše teraz mi zhodil celý Win – vyhnite sa mu.
Inbox: tu som náhradu nenašiel. Takže zatiaľ ostávam len pri výpočte neprečítaných správ a to je tak všetko.
Testoval som ešte AnimatedToday, po chvíľke vás to ale nebude bavit a Themy s animovanými obrázkami skor zrušíte ako necháte na dlhšie. (pekné to ale niekedy je).
Indikátor stavu batérie mám riešený utilitou priamo v PDA – Switcher bar. Skúsil som aj WisBar ale nakoniec som zistil, že Switch Bar mi vyhovuje viacej, aj keď by som si vedel predstaviť zatváranie programov aj ľahšie. A neviem vypnúť tie tri ikonky v titulke – resp. vymeniť za iné funkcie.
Trošku dlhšie som hľadal lištu do Today, v ktorej by boli ikonky programov, ktore nechcem mať na hw tlačítkach ale zároveň sa mi nechce preklikávať cez Start menu. Dnes som našiel výhodného kandidáta: Launcher. Jednoduchý a pomerne zrozumiteľný spôsob vkladania ikoniek. Jediné, čo ma mrzí je to, že poradie ikoniek asi nejde voliť. Ikonky, ktoré chcete mať v prúžku proste skopírujete (doporu4ujem výhradne a iba .lnk skratky k programom) do zložky Launcer v PDA. Hodila by sa aj zmena veľkosti ikoniek, teraz sú pomerňe mrňavé.
Tak toľko k Today pluginom.

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď