INVEX dnes

Včerajší INVEX prerozprával Medvídek Pů, my sme ho absolvovali dnes. Podľa všetkého to mal byť den „pre odbornú verejnosť“, čo sa mi ani moc nezdalo, moje pobehovanie si všimli až v obchode so športovými vecami GIGA (to je ale niekde inde a aj tak tam nič nie je).
Celý deň bolo zamračeno a pomerne zima, tanečníčky..


.. sa teda medzi halami nenachádzali. Ako skonštatoval kolega úplne bezkonkurenčné sú slovenské dievčatá, z tých invexových stánkových by upútali dve-tri.
Zetko sme si nechali na koniec. Hravo sme našli stánok MS a v ňom aj mobilnú novinku Motoroly MPx200 (v700). Bola však za sklom s dierou na prsty, žiadne poťažkanie, overenie sklápačky sa nekonalo. Zistil som len, že Motorola zvláda spracovanie mobilov naozaj skvele (žiadny plastový pocit pri mačkaní kelímkov z jogurtu ako u väčšiny Nokii). Zvyšok MS stánku sa niesol v duchu Office 2003 a biednym opusteným kútikom SQL, trošku väčšími častami so Sharepointom. Na akýsi content management system si už nikto v MS ani nespomenie. Ale zatiaľ mňa vnútorne nepresvedčil ani nový Sharepoint. U MS boli k osahaniu viacej tablety asi troch značiek. Ako mobilné riešenie je to však stále príliš ťažké a PDAčkam by prospel príklon k reálnejšej platforme OS ako neustále špekulovanie nad tabletovými PC (kým to má nad 3 cm hrúbky, tak sa na tom písať dať nebude).
Potom sme prešli do technologického salónu (stánok M je odrb, žiadne mobily nečakajte, je tam Eurotel) a hľadal som Sunnysoft a mobily. Konečne sme našli Samsung a ošahal som jednej slečne 700ku priamo z poprsia. Bol to priam zážitok. Som z toho mobilu mierne nadšený – chýba mu iba Bluetooth a prospela by mu varianta so systémom MS Smartphone.
Hľadanie Sunnysoftu išlo popri ostrove stánkov šikmookých firiem, kde som sa veľmi sklamal odpoveďami šikmoočiek, že vystavované Compact Flash moduly s Wifi a FM tunerom nemajú žiadnu cenu (doslova) čiže ešte ich tu nepredávajú.
Veľmi som hľadal USB lampičku k notebooku a USB nabíjačku s konektormi pre 4 mobily – nenašiel som a som sklamaný.
Na stánku Sunnysoft som sa konečne zdržal dlhšie, samozrejme poriadne nič nové, ak nepočítam za sklom pár nových prístrojov s PalmOS (viac si nájdite na palmare, palmservri či svetepda). Mali tam na predaj pomerne nepraktický kombinovaný stilus (neodporúčam ho) a pár výrobkov. Vybavil som sa za 60 českých fóliou na displej pre moje PDA, požartoval so stánkarmi nad ich zastúpením v SR – viete chceme software a nemám možnosť ho ani kúpiť (skuste platiť do zahraničia 400 korún za software, keď poplatok za prevod je fixne 400 korún – asi sa vám to nebude páčiť).
Ostatné veci asi ani moc nestojí za to, ani slečny točiate zadočkami na veľkej ploche stánku T-mobile(???), či kamión Stratosféry, kde som si vyfasoval Stuff.
Viac nás zaujal vlak chodiaci výstaviskom.
Wifi pavilón zrejme chce technologického nadšenca, mňa sklamali vystavené výrobky – v podstate jediná vitránka s bežnými kartičkami a pohľad doprava na veľmi atraktívnu slečnu.
Pavilón Z je zrejme bombastický a našiel som v ňom skrinku MSI (to je tá maličká s tunerom, ktorá vyzerá skôr ako hifiveža). Tu som žiadne slečny nepostrehol, len deti. Asi je tá súťaž v gamesení bombastická, mňa to iba nudilo.
Celý príspevok som musel občerstviť zmienkami o slečnách, inak by som pri písaní zaspal aj ja.

Môže sa Vám ešte páčiť...