Štrukturovaný životopis

Dodánek sa ma teraz na ICQ spýtal, či viem, ako vyzerá štrukturovaný životopis. Zamyslel som sa a napadlo mu poradiť server profesia.sk a na ňom stránku s veľmi podnetným súborom informácií aj o životopise.
Spomenul som si, ako nás na strednej nútili písať životopis. Ten bol ale skôr literárnym útvarom a nie prípravkou na dielka, ktorým teraz hovoríme štrukturovaný životopis. Ako sú na tom dnešné stredné školy? Nemali by kompletne všetky aspoň túto maličkosť človeka naučiť?
PS: Dodánek nemá ešte strednú školu, tak si na ňom nevylievajte náreky nad úrovňou dnešnej mládeže ;-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

4 komentáre

  1. Pavel@cetoraz píše:

    Taky jsem nepochopil, proc nas na stredni ucili psat zivotopis stylem „Narodil jsem se v …. a vyrustal v …“ Vsude samozrejme chteji strukturovany zivotopis, kdo by hledal ve 2 strankovym literarnim utvaru jaky skoly ma uchazec vystudovane, ze?
    Ja jsem nastesti jednou na skole nasel casopis „Kariera,“ kde byly ukazky pruvodniho dopisu a strukturovaneho zivotopisu (jak v cestine tak v anglictine), nabusil jsem to do LaTeXu a bylo ;) Ted uz jen menim a dopisuju…

  2. samate píše:

    ako písať životopis

  3. rony píše:

    samate, mozno najskor bude treba pocvicit citanie, logiku a az potom uvazovat o dobrom zamestnani.
    ale pravda, nic z toho nepotrebujes, pokial nemas ambicie a postaci ticha, pokojna a nenarocna manualna praca.
    vela stastia a dakujem ;)

  4. k3 píše:

    hehe.. nam na stredni take rikali, ze mame napsat strukturovany zivotopis a melo to vypadat stylem ja k psal pavel. kdyz jsem odevzdal skutecne strukturovany zivotopis tak me za to nadala, ze to neni strukturuvany zivotopis :)) takze tak nejak funguje vyuka na skolach (a je to nedavno tak 2roky..)