Yuhů trendy v rozlíšeniach

Hodně lidí si mi stěžuje, že ještě existují malá rozlišení 800×600 a menší, zejména 640×480. Přejí si, aby tato menší rozlišení postupně vyhynula a oni by mohli dělat stránky široké, jak je napadne (třeba 1024). Jenomže je to úplně špatná úvaha. Jednak budou stále přibývat mobilní a menší zařízení, ale hlavně lidé mají sklon používat pro čtení okna užší, než je obrazovka. Nemám pro to zatím žádná data, ale myslím si to.

Ja si to myslím tiež, musia mi prepáčiť ľudia, ale je zhovadilé pozerať si stránky alebo inak to poviem.. nechápem prečo majú ľudia väčšinu programov maximalizovaných na celú obrazovku, najmä pri vysokých rozlíšeniach. Nechcem sa vnucovať ale ja osobne mám prehliadač a vlastne všetko v okienkach. Prehliadač mi zabera asi 60 percent obrazovky, vo voľnom priestore vidím kúsok z desktopu, IM klienta, čítačku a ďalšie blbinky.

Keďže často pracujem naraz s viacerými programami, aktívne používam schránku, drag a drop, proste všetky tie vymoženosti. A to zmaximalizovanie okna prehliadača? Nerozumiem, situácií, keď si niekto sadne za môj počítač a prvé čo urobí – maximalizuje prehliadač, pritom sa mu na stránke nič nezmení, buď ostane vľavo (s kopcom miesta napravo) alebo sa presunie do stredu, alebo sa roztiahne na celú šírku.

Ale to si len tak píšem, v zásade, kým nemusím pracovať na cudzom počítači, tak mi je to jedno ;-) dokonca aj fakt, že môj spôsob sa mi zdá efektívnejší a prirodzenejší – mi je jedno ;-)

Viac si prečítajte u zdroje.

Môže sa Vám ešte páčiť...