IE nepracuje korektne s PNG? (riešenie)

Možno objavujem ameriku ale podľa pozorovateľa (japan.bloguje.cz) Internet Explorer zobrazuje PNG obrázky trošku tmavšie ako ostatné prehliadače. Je to známy problém alebo len dojem autora?
Riešenie problému (kde inde..): ALA, 21 December 2002 – Issue No. 156: Cross-Browser Variable Opacity with PNG: A Real Solution (dik dusoft von ambience mimochodom len pred pár hodinami som si ho konečne vrazil do blogrollu – myslel som na to dlho, len som zabudol jeho URL)

Môže sa Vám ešte páčiť...

6 komentárov

  1. Jiří Bureš píše:

    Je to tak. IE stmavuje. Když jsem to onehdy testoval, tk některé složky RGB byly i na 60 % hodnoty originálu. Většinou byla hodnota kolem 90 %.

  2. Jakub Kraft píše:

    MSIE především neumí zobrazit alfa průhlednost, takže je v MSIE úplně nepoužitelný, pokud chce člověk dosáhnout pomocí PNG nějakého pěkného efektu.

  3. rony píše:

    ja som zasa pocul o akomsi patchi, ktory zabezpeci priehladnost PNG ale kto bude majoritu presvedcovat, ze ho musia nainstalovat, ze? :-)

  4. dusoft píše:

    Skus toto a ziadny patch si nikto instalovat nemusi:
    http://www.alistapart.com/articles/pngopacity/

  5. Tomáš Nekvasil píše:

    ad „patch“ pro transparentní png v IE:
    http://www.mongus.net/pngInfo/

  6. Jakub Kraft píše:

    Myslím, že si raději počkám, až to vyřeší Dean Edwards. ne proto, že by se mi nelíbila řešení, která jste mi předhodili, ale jeho IE7 (http://dean.edwards.name/IE7) je velice komplexní řešení všech možných chyb IE, takže je hezké mít to pěkně pohromadě. Bohužel to je ještě ve vývoji, a tak se to nedá zatím moc použít.