Zagameskujme si na PocketPC

Aj keď svätosväte tvrdím, že PDA mám v drvivej väčšine na PIM, nemusí to byť tak celkom pravda. Čo by som si zahral ja?
MONOPOLY je vážny kandidát pre získanie hernej závislosti. Je to klasická dosková hra pre viacej hráčov a tu je zásadný problém. Pri vašej tendencií získaniu nefalšovaného herného šialenstva vás všetci potenciálni spoluhráči opustia. Vtedy prichádza na scénu počítač a jeho simulovaní protivníci. Táto hra ma vo svojej PC verzií nijako zvlášť nezaujala avšak úplným opakom je PPC verzia. Pokiaľ sa chcete vyhnúť, tak vyhnite.
TETRIS vo forme freewarového klonu Kevtris vybudí vašu hernú vášeň na maximum. Nemám síce rád názov klon tetrisu ale toto je vyhovujúce riešenie. Oproti originálu (a za ten považujem _starý_ Tetris pre PC ešte pre DOS) má pár rozdielov: „tieň“ dielika sa zobrazuje na mieste jeho „dopadu“ (a dá sa to vypnúť), hneď po objavení sa dielika ním nejde otáčať (toto mi už trošku vadí).
Space Invaders vás nešokuje grafikou a je to skôr presná kópia starodávnej verzie tejto hry. Vždy lepšie ako akýkoľvek vylepšovací hybrid.
Lemonade je obchodná stratégia, ktorá je pomerne jednoduchá a preto aj celkom vhodná na strávenie pár voľných chvíľ. Po dlhšom hraní je však už nudná. V každom prípade je to jedna z mála hier, čo naozaj zaujmú aj keď na PC by ste sa na ňu asi vybodli.
Tehličky, ktoré som ešte nenašiel. Síce som už videl Bust’em ale akosi sa mi zdá príliš akčný a preblýskaný. Ja chcem totáľne jednoduché tehličky, najlepšie niečo ako som mal v mojom ZS Spectre.
Need for Speed (linkom neposlúžim) som videl v betaverzií. Ako ukážka schopností je to pekné ale nie je to príliš vhodná hra na vybitie času. Okrem toho som videl ešte jednu autíčkovú hru, ale jej meno si nespomeniem. Proste tento druh hier na PDA si vyžaduje neustálu pozornosť a preto nemôžu uspieť počas porád.
Age of Empires je však celkom schopný kandidát a zrejme u každého uspeje. Má všetky vlastnosti pre úchytkové zahranie si – vie sa uložiť a pokračovať v hre kedykoľvek neskôr. Je takmer identický s PC verziou (až k neuvereniu). Vyskúšajte a uvidíte. Priznávam, že ja to nehrávam (viete.. ten Kevtris… Monopoly…).
Doomoviny: Quake by mal znovu vybudiť vášne až na maximum. Neskúšal som a neviem ako sa s tým hrá stilusom.
Budovateľské stratégie Argentum sa tiešia aj môjmu záujmu avšak pre PPC musia byť trošku obmedzené ale nie už nezaujímavé. Rád by som si také niečo zahral a na PC som jednu-dve také hry hral, bohužial nepamätám si na názvy. Tam sa mi páčili vozítka, budovanie a útoky – trošku sa to podobalo na AOE.

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. Bolek píše:

    A co sokoban?

  2. No, mne hlavne Argentum pripomina StarCraft. Takze jsem rad, ze si na svem novem mileckovi ET DataPhone II muzu zahrat takovou hru, kterou mam opravdu nejradeji. Sci-fi RTS!!! :-)