Posielate fotky z digitálu e-mailom?

Tak potom..


Posielajte zmenšené súbory s obrázkami.
Dôvod: jedna fotka má pri dnešných foťákoch nechutných niekoľko megabajtov. Zmenšenie pri dostatočnej kvalite môže priniesť veľkosť v desiatkach kilobajtov, čo je percentuálna hodnota voči pôvodnej veľkosti.
Proti: neexistuje žiadna jednoduchá metóda ako pred odoslaním obrázkov mailom ich zmenšiť. Pre veľa ľudí je neochotných robiť niekoľko úkonov navyše. Pritom by stačilo aby e-mailový klient vedel jasne upozorniť na veľkosť príloh a ponúknuť riešenie. Podobne chýbajú všeobecne nástroje na zmenšovanie obrázkov – možnosť nainštalovať si xnview nevyužije nikto a ak aj, tak kašle na zmenšovanie.
Výsledok: zlepšovanie digitálnych foťákov sa odráža v zhoršovaní dátovej priepustnosti internetových liniek

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. Rider píše:

    Nevím jak ostatní MUA, ale Microsoft Outlook 2003 při odesílání obrázku udělá přesně to, co píšeš: zobrazí panel a nabídne zmenšení na formát 448×336, 640×480 nebo 1024×768.

  2. rony píše:

    Perfektné, preinštalujme celý svet ;-) teraz vážne, dik ja si to nainštalujem, len pre mňa je to zbytočné, veľkosť prílohy mám neustále na pamäti. No a na Outlook 2003 mám možnosť upgradnuť Exchange server a dostanem k nemu aj tieto Outlooky ako samostatnú inštalačku alebo nakúpime upgrady Officu. A opäť som tam, kde som – naša firma je progresívna a z miliónov „blbečkov“ s niekoľkodesiatokmegovými prílohami ubudne pár stoviek. Hurá ;-)