Programátori newsletterov a mailinglistov

Tým trúbam, ktorým skysol v hlave nápad, že notifikovanie mailami je supermanský spôsob by som chcel dosť dôrazne vtĺcť do hlavy aby neboli hulvátske hovadá a do tých svojich výtvorov zaprogramovali bezpodmienečne časovú poistku. Keď sa používateľ do vášho zoznamu prihlási, vy v plnom nadšení uschovávate databázu adries „navždy“ a to je chyba. V domnení, že niečo strácate neprijímate fakt, že je nutné prečisťovať takéto zdroje a syslíte všetky adresy.
Overujte si pravideľne, či príjemci vášho newsletteru či mailinglistu naďalej „žijú“ a sú ochotní prijímať Vaše informácie!
Neuvedomujete si dôsledky – adresy sa v priebehu času menia, rušia či sa všelijako prestávajú ľudia starať o to, či sú alebo nie sú niekde prihlásení. Posielaním mailov na takéto adresy sa zvyšuje e-mailový šum. Fakt, že sa vám darí mail odoslať ešte neznamená, že človek čo prihlásil adresu je schopný ju aj odhlásiť.
Preto bezpodmienečne pravideľne požiadajte prihlásených, aby potvrdili svoje prihlásenie do vašeho mailingu a do doby kým tak daná osoba neučiní, neposielajte jej nič a to za žiadnych podmienok.
Verte, že viem čo hovorím a na firmy, čo po roky vytrvalo posielajú svoje hovadiny na už roky neexistujúce adresy by som vystrieľal od manažmentu nadol! Správajte sa slušne nielen súkromne a popri tom, že papáte príborom aj internet ma podobné pravidlá slušnosti. Inak ste napriek akémukoľvek vášmu pocitu zo seba len obyčajní hulváti a bez prípravy sa vám môže napadnutie takéhoto vášho správania sa na internete zdať neadekvátne a nespravodlivé.

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď

  1. Štefan Húska píše:

    Máš úplnu pravdu…