Začarovaný kruh instant messengerov

To je na hlavu… mám jedno konto na ICQ ale mám ho nastavené na troch počítačoch ak nepočítam ešte v rámci toho niekoľko nepoužívaných inštalácií instant messenger klientov tak už táto kombinácia je vražedná.
Vymažem kontakt, ktorý už nechcem.
Akonáhle prejdem na iný počítač, klient na ňom nainštalovaný pošle do centrály ICQ kontakty – zosynchronizuje sa.
Vrátim sa na pôvodný počítač a z ICQ mi nanútia to, čo som zmazal.
Iný IM klient dokonca importovaným kontaktom urobí nadprácu a bez môjho dovolenia ich požiada o autorizáciu. Oni sa samozrejme čudujú čo som za týpka.
Ako z toho von?

Môže sa Vám ešte páčiť...

4 komentáre

  1. Rider píše:

    Jak z toho ven? Používat třeba Trillian a těch pár datových souborů nosit třeba na flashdisku s sebou.

  2. Markoff píše:

    neviem co riesis, pouzivaj programy ktore synchronizuju svoj obsah s webom ICQ a mas po probleme, SiM s tym nema ziadny problem, kontakty ktore v nom mas mas na ICQ a naopak, jedine Trillian (vo Free verzii) je tak specialny ze kontakty si uklada len na HDD a nekomunikuje ohladne nich s ICQ serverom, myslim ze aj Miranda zvlada synchronizaciu bez problemov, takze fakt neviem co vlastne riesis
    ked raz vymazes kontakt tak je vymazany proste, zo servera ICQ, odvsadial v normalnych programoch ktore kontakty natahuju po kazdom spusteni z ICQ, jedina vynimka je asi Trillian Basic (co je tiez asi jeho najvacsia nevyhoda), nepouzivaj ho a mas to vyriesene

  3. rony píše:

    Markoff a skusal si to? Ja mam odvtedy problemy ako IM klienti zacali synchrnizovat kontakty s ICQ serverom, ved som to DOST jasne napisal.
    Uz ma napadlo riesenie, ze proste budem musiet na vsetkych troch zmazat kontakty, vypnut ich, a iba z jedneho z nich si usporiadat kontakty.
    Lenze po case budem tento problem mat znovu ;-)
    Keby to bolo iba tak, ze mam kontakty lokalne a nic viac, tak by som tento problem totiz ani nemal ;-) ale kedze aj Miranda si synchronizuje databazu ICQ servra so svojou lokalnou, tak vies ako to je.
    PS: skus vynechat despekt najma v pripadoch, ked si neprecitas poriadne problem ;-)

  4. Richard H. píše:

    Ja pouzivam JABBER – kontakty si uklada JEN na server, takze to, co pises, nehrozi. ICQ samozrejme (stejne jako spoustu jinych protokolu) umi.