Zaujímavá diskusia okolo Style Sheet Chooser pre Firefox

Pred mesiacom vyšlo najavo, že Firefox prestala podporovať výber alternatívnych štýlov formou extension Style Sheet Chooser. Toto rozšírenie priamo v GUI Firefoxu umožňovalo vybrať z prípadných vložených ďalších CSS súborov a tak „vyberať“ vzhľad stránky podobne ako to má už dlhší čas Opera.
Red Panda - Firefox
Dosť dobre nerozumiem situácií avšak ma to vcelku mrzí, keďže by som očakával skôr priamu intergráciu takejto funkcie priamo do prehliadača – a to vrátane zapamätania si výberu; ono stačí v Opere aj Firefoxe reload stránky a opäť je zobrazená s defaultným CSS.
robtougher.com píše o situácií podrobnejšie a začiatkom septembra uvoľnil novú verziu extension resp. oficiálna adresa pre extension.
Vážne mi to nejde do hlavy, možno si to iba zle vysvetľujem…

LumpyBlog však tvrdí:

Aktuání verze obsahují vylepšené rozhraní na přepínání alternativních stylů. Vybraný styl se nyní zachovává při přechodu na další stránky.

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. Lumpy píše:

    Neuvěřitelná lavina reakcí se strhla poté, co se někteří členové vedení projektu rozhodli přepínač stylů z verze 1.0 vyřadit, protože obsahoval řadu chyb.
    http://weblogs.mozillazine.org/asa/archives/006265.html
    Situace byla vyřešena – chyby se podařilo včas opravit a přepínač stylů vylepšit, takže zůstává:
    http://www.squarefree.com/burningedge/bigger-picture.html#newin1.0pr1

  2. Adam Hauner píše:

    Přepínač stylů neměl skoro žádné chyby, jen byla v Bugzille řada nápadů na vylepšení. Vyřazení přepínače stylů byl zkrat v komunikaci a podařilo se jej vyřešit.