Marekovo Zlaté Vajce

Z ďalšieho dielu Cílem je akce seriálu Píšeme pro web od Mareka Prokopa si poznamenávam:


Podstatou je poznanie Kdybych měl jmenovat jedinou, nejčastější a nejvážnější chybu marketingových textů na webu, byla by to absence jasné výzvy k akci.
Malo by to byť lepšie: Každá stránka obchodního webu by měla mít svůj cíl…
Moje zamyslenie: proste chce to premýšľať vopred a s potom na čele.
Nesmieme to prehnať: Některé stránky jsou jen navigační a jejich cílem je vtáhnout návštěvníka hlouběji do webu. a preto radšej Stačí dva-tři výrazné, jednoznačné a návodné odkazy na konci každého textu a někdy i uvnitř.
Formuláre môžu vyzvať k akcií: Umístěte formulář všude tam, kde od návštěvníka chcete víc než jen pouhé prokliknutí na jinou stránku. a nezabudnite Vysvětlete jasně, k čemu je formulář určen a co se stane po jeho odeslání. či podstatné alternativy (telefon, e-mail).
Tieto články, ako v mojom prípade, čítajú najmä klasické webdesigneri. Celkom určite si podstatná časť z nich povie, že sú to skvelé myšlienky a otáčajú v hlave ako toto posolstvo predajú ďalej – klientovi, firme. Od nich sa totiž neočakáva aktivita tohto typu aj keď iba sprostredkovaná. Bojujú proti ješitnosti, lenivosti a zabehaným koľajám. Chce to vymyslieť dostatočne účinnú dávku diplomacie a podarí sa to. V nich je schopnosť predviesť naživo alternatívu – toto je terajší stav a pozrite, mohlo by to byť takto. V prípade úprimného záujmu a pochopení, že sa kope v jednom teame, môže presadiť aj neočakávanú myšlienku. Akonáhle však narazí na bariéru nepochopenia a „strachu“, je lepšie vzdať sa načas pokusov o evanjelizáciu copywritingu.
Poznámka: názov som si požičal z jednej televíznej súťaže.
Súvislosti:

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď

  1. azure píše:

    nazov clanku sme si vsimli :)