Maxthon to môže zabaliť

Vyhlásenie z titulky je silné a určite všetci nadšenci Maxthon použivať budú a nie je cieľom si z nich robiť posmešky či ich lanáriť. Zvyk je silnejší ako argument.
Chcel som titulkom priviesť informáciu, ktorú okrem iných publikoval About.
Jedná sa o menej známy fakt o pripravovanom Netscape. Ten totiž bude mať v sebe jadro Gecko, zhodné prostredie ako prehliadač Firefox (s radikálnymi úpravami GUI) a čo je menej pripomínané – jadro Trident, ktoré renderuje stránky aj v prehliadači IE.
Podľa mňa ide o akúsi poistku – ak existuje nejaká stránka zúfalo snažiaca sa presvedčiť človeka o potrebe IE, tak proste prehliadač je na to pripravený.
Lenže tu si spomeniem na Maxthon a jeho podľa správ zo sveta nie príliš kvalitnú implementáciu jadra Gecko, tak môžem úprimne vyhlásiť:
v tomto smere (duálne systém) bude zrejme Netscape mať navrch a ako som povedal v prvej vete, Maxthonu ostane výhoda len v GUI, ku ktorému prilipli súčasní používatelia (tak isto ako k GUI Firefoxu, Mozilly či Opery ich používatelia).
Ostatné vlastnosti Netscape ostávajú v nedohľadne – uvídíme keď výjde. Zatiaľ je zbytočné, aby sa Maxthonisti akokoľvek vzrušovali – Netscape je PR akcia AOL a neverím, žeby sa majitelia Maxthonu, Firefoxu či Opery mali akokoľvek zaujímať o tento produkt. Minimálne je dôležitý pre webdesignerov, pretože so sebou prinesie minimálne nový identifikačný reťazec ;-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

4 komentáre

  1. Kozo píše:

    Myslim, ze za chvilu tu mas post od Maxthon Evanjelistu o tom, ze si to cele vobec nepochopil :-{))))

  2. Bolek píše:

    podla mna az poobede, ked pride z roboty:-)

  3. OttY píše:

    Už sa teším, ako M. rozhodí sandále a bude sa zlostiť na Teba :-)

  4. mekelle píše:

    prehral som stavku sam so sebou – po precitani prispevku som si tipol, ze prvy komentar bude mat markoff:))