Iný problém v rel=“nofollow“

Aktivita „nofollow“ má rôzne uhly pohľadu:
– deklaruje postoj veľkého vyhľadávača: hele, kluci spamerští, nemáme Vás rádi.
– umožňuje každému veľmi jednoducho separovať obsah vkladaný na jeho stránky s ohľadom na parazitovanie komentarového spamu.
Niektorí ľudia zosypali na Google aj negatíva: počnúc nevalidnosťou, cez diskvalifikovanie iných – regulérnych komentárov až po varovania nad zneužívaním.
Ja vidím problém nofollow v niečom inom.
Komentároví spameri berú ľudí, ktorí aktívne bojujú voči ich sračkám ako nutné zlo – dovolené straty (hovorili sme pred streľbami).
Zameriavajú sa totiž na mŕtve projekty s možnosťou vkladať obsah, na stránky s nízkou starostlivosťou o obsah. Práve tam majú možnosť udržať si link do najblišieho indexovania a istú dobu tak aj vydržať.
Dovolím si tvrdiť, že jedno zaindexovanie im nemôže stačiť – najmä pokiaľ zväčša o link prídu, takže následne zaindexovanie už bude bez nich.
Globálna a účinnejšia metóda by bola v sledovaní a vyhodnocovaní – tento sajt linkoval na túto stránku pri predošlom indexovaní a teraz už nelinkuje – pozrem sa radšej, či ten istý link hromadne nemizne z väčšieho množstva stránok. Pokiaľ áno – ide o komentárový spam? Pravdepodobne áno. Penalize! Ban!
Iní o tom istom: Dočekal, conBlog, Prokop a samozrejme najväčší PR Googlu v Česku Kryl

Môže sa Vám ešte páčiť...

7 komentárov

  1. dusoft píše:

    Pekne riesenie.

  2. dusoft píše:

    Este ma napadlo, ze sa to da v podstate zistit aj z jedneho webu – bol odkaz na vela strankach a zrazu zmizol? Zarad ho na podozrive, skontroluj ine stranky, ci sa toto iste stalo…

  3. Zkouším, co jsi provedl s komentáři a co má být hodné blognutí ;-)

  4. Petr Weida píše:

    Zde vidím problém tom, že řada článků je z řady stránek odkazována krátkou dobu – za chvíli zapadnou. Jak bys pak chtěl zjistit, proč ten odkaz zmizl?
    Př. 100 lidí zalinkuje z homepage zajímavý článek, ale za týden tento odkaz nahradí další…

  5. rony píše:

    prave preto nemozno to aplikovat len v ramci jedneho sajtu, zvycajne nemiznu linky z inych webov na samotne clanky alebo aj na homepage ineho webu bezdovodne. Pokial ale zmizne z homepage nejaky link ale v ramci toho isteho sajtu este zostane, tak ziadny problem. Navyse – najcennejsi je link na uvodnej stranke, to uz vieme ;-) takze pokial nejaky link zapadne prachom vnutri webu, nemusi to byt problem, len linkovana stranka moze trosku klesnut v dolezitosti.
    A naopak si myslim, ze sucasne napriklad v priebehu par dni nemoze narazovo zmiznut kompletne z celeho sajtu nejaky link ;-)
    Nebezpecnost vidim v tom, ze napr. sa rozhodnem urobit nejake presmerovadlo na linky a preprogramujem ich generovanie v celom sajte, ale kedze je tam istenie, ze musi to urobit viac sajtov, tak sa tym da dobre zabezpecit.

  6. Yuhů píše:

    tady jsem se docela pobavil:
    > najväčší PR Googlu v Česku Kryl
    Milan Kryl dělá pro Centrum :-)

  7. rony píše:

    to nemeni nic na fakte, ze ked sa nieco pise o Google, urcite to spomenie aj Kryl.
    Ale samozrejme netusil som, kde ma Kryl job, inak by som take slovne spojenie nepouzil ;-)