Som zrelý na zmenu platformy

Čím ďalej viacej si uvedomujem, kam prešli moje „nároky“ na môj domáci počítač. Kým do bola „nepripojená“ domáca stanica, chcel som sa hrať práve s ňou. Takže som chcel mašinku s možnosťami „obohacovania“ jej samotnej ale aj jej softwarovej výbavy. Takže som sa venoval po nociach programovaniu, rozoberaniu, prenášaniu a montovaniu. Prezeral som cenníky a špekuloval som, čo ešte.

Radikálnou zmenou v pohľade na domáci počítač je jeho „zasieťovanie“. Aj bez pripojenia na internet sa snažíte časť jeho úloh preniesť „inam“.

Po pripojení na internet sa takmer všetko presúva na online služby a ich využívanie :-)
V terajšej konfigurácií počítača som „objavil“ to najdôležitejšie, bez ktorého ho nemôžem mať: prehliadač, klienti IM, čítačka RSS. Z „neinternetových“ prehrávače multimédií. Ostatný software (editory kódu, grafický editor) súvisí s tvorbou pre internet.

Nemám žiadny software, ktorý je bytostne spätý s platformou PC.

Preto môžem kľudne zvažovať, či pre mňa nebude jednoduchšie kompletne vymeniť celú platformu operačného systému vrátane hardwarového zázemia.

Mohol by som skúsiť zameniť desktop za notebook: mám a silne uprednostňujem desktop (dnes barebone).
Mohol by som skúsiť preorientovať sa na grafickú nadstavbu linuxu: bohužiaľ ani jednu nepovažujem za vyhovujúcu „zažratým“ návykom a aj keby toto nebol argument, nemyslím si, že by som si „polepšil“.
Mohol by som skúsiť inú hardwarovú základňu: z nich poznám iba Apple a ešte je tu možnosť zariadenia aké nedávno predstavila Nokia.

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. Jiří Bureš píše:

    Vidím, že se mé úvahy ubírají podobným směrem.

  2. alian píše:

    no ja by som povedal ze si sa dostal do dalsej etapy technologickej vyspelosti. proste len vies co chces a potrebujes. nic viac nic menej