J2ME do MPx220 s Windows Mobile

Kúpou Motoroly MPx220 som „akosi“ rýchlo zabudol na J2ME. Pôvodne (ešte v roku 2002) som (dnes už naivne) predpokladal, že ide inovatívnu mobilnú technológiu. Veľmi rýchlo sa však obmedzila iba na hernú platformu s nulovou praktickou hodnotou.
Nejasne tuším, že Windows Mobile podporuje J2ME a videl som kdesi v menu nejakú záložku s pár vstavanými J2ME aplikáciami (no priznajme farbu: hrami).
Asi existuje spôsob ako ich do WM nahrávať ale neprišiel som na to – ActiveSync nemá žiadnu položku, cez WAP ich sťahovať do mobilu nemienim. Vie ma niekto nakopnúť nejakým URI stránky, ktorá to rozoberá? Vie niekto stručne zhodnotiť, či je to vôbec niečo, čim sa oplatí stráviť pár minúť trápenia?
PS: stále som neupgradol firmware sakra ;-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

10 komentárov

  1. pepe píše:

    Strucne zhodnotit? Myslis J2ME? Pre mna ma v beznom mobile OBROVSKU prakticku hodnotu. Pises, ze „Veľmi rýchlo sa však obmedzila iba na hernú platformu s nulovou praktickou hodnotou“ – mal by si tam teda doplnit „u mna sa obmedzila“ a nie zovseobecnovat… Vdaka J2ME vyuzivam v mobile instant messaging, e-mailoveho klienta (lebo vstavany je len na 3 ucty, takze ten middletovy vyuzivam na dalsie podruzne), niekolko specialnych hotovych aplikacii a jednu vlastnu…
    Podla mna J2ME bolo a je pre bezne mobily spasou…
    Ak som mimo pointu spotu, tak sorry…

  2. rony píše:

    [1] ja ti rozumiem ;-)
    IM cez J2ME znamena, ze musis mat tu aplikaciu v popredi. Ja mam ICQ spustene v WM na pozadi, presne tak ako na desktope a to nehovorim o S-E K700i, kde je ICQ uz akosi priamou sucastou mobilu (pisal som o tom pred mesiacmi).
    E-mail mala aj moja stara T720 priamo v sebe, takze ma j2me nezaujali.
    Nebolo to mimo pointu, j2me mi pripada ako uzavreta platforma – moc sa nenaplnili chyry o prenositelnosti aplikacii medzi telefonmi – nie vzdy je to tak ;-) a hlavne neexistuje zrejme ziadny sposob ako komunikovat so zvyskom telefonu.
    Preto mi pride Symbian ci WM v tomto lepsi.

  3. rony píše:

    Pointa znie: J2ME do MPx220 s Windows Mobile

  4. pepe píše:

    [2] jasne, mas pravdu, ved som pisal, ze „spasa pre bezne mobily“…

  5. mekelle píše:

    dovolim si pichnut jeden OT: nemohol si v titulku miesto „Windows Mobile“ pouzit iba WM? Dostalo by to podstatne psychedelickejsi nadych:)

  6. rony píše:

    [5] ano, prva verzia znela s WM ;-) ale uvedomil som si, ze je to nieco ako KFM s OTCP na IAAF ;-)

  7. Wolfe píše:

    Tiez som dost rozmyslal nad javou do mojej MPx220
    Prehladaval som fora, az som nasiel jeden uper java „emulator“. Mozete si ho stiahnut tu.
    http://www.freewebtown.com/tomkubec/MPX200/soft/Intent%20Java%20MIDlet%20Manager.zip
    ale chybicka krasy, musi byt nainstalovany na telefo a nie na kartu.
    Po nainstalovani si asociuje pripony jar a jad (na nainstalovanie mu uplne staci jar)
    A vy mozete lubovolne priinstalovavat alebo odinstalovavat java aplikacie. Ale mozete ich spustat len tymto emulatorom, nie defaultnym ktory bol originalne na mobile.

  8. JoU píše:

    Z JAR souboru se vygeneruje JAD, oboji se nahraji na nejaky freeweb, a pomoci MPX220 ktera je na netu skrz PC se to uploaduje zadanim adresy k JAD souboru. Je to sice krkolomny, ale funguje to 100%.

  9. rony píše:

    [9] co je najhorsia z moznosti, podotykam: pretoze si to najprv uploadnes, potom downloadnes v telefone ;-) Bodaj by niekto vymyslel nejaky midp instalator bud priamo v telefone alebo cez activesync.