Tak toto je lupa českého internetu

LUPA má weblogy. Toto je lupa českého internetu. Kľúčové slová: písmo Comic, tmavočervené písmo na čiernom pozadí a copypasting dožerava.

Môže sa Vám ešte páčiť...

15 komentárov

  1. sloper píše:

    Ej, na Lupe maju slabych cenzorov :-)

  2. Robert píše:

    Lupa je poslední rok těžká komerce, něco jako BLESK v IT ;). Více, než kvalita článků je zajímá jejich množství a návštěvnost…

  3. jilm píše:

    Robert: Podle mě je to pořád stejné. Články jsou dobré i špatné, souhlasím s nimi i nesouhlasím. Pravidelně se takřka pod každým článek objevuje alespoň jeden člověk, který tvrdí, že jde Lupa dolu a on už tam nikdy nepůjde. A to odjakživa.

  4. XThom píše:

    No, to máš tak, keď Lupa pôvodne myslela, že jej blogy budú využívať skôr ľudia, ktorí vidia do IT, ale namiesto toho sa hlavička Lupy pýši na zápisníku dvanásťročnej pubertiačky zbláznenej do Ruslany a Avril Lavigne, ktorá chce byť v pätnástich punkerka :)
    Sakra, kam ten svet speje?!?

  5. Piki píše:

    Myslím, že Lupa sa snaží čosi okopírovcať. Pri kopírovaní cesty k úspechu však pravidelne dochádza k zablúdeniu, pretože kópia, na rozdiel od originálu netuší, prečo si originál pribalil na cestu ten-ktorý nástoj. Napríklad tvrdú administráciu.

  6. tomáš píše:

    V pravidlách tuším majú napísané, že blogy sa musia týkať technológií, takže predpokladám, že tohoto sa rýchlo zbavia.

  7. Juraj Bystricky píše:

    Piki: moznost az takto si zmenit design povazujem za celkom peknu inovaciu smerom k uzivatelom. Su tam aj dalsie zaujimave momenty – napriklad drag&drop zoradovanie poloziek menu. Mne sa to cele velmi paci, je to prvy system v CR typu „blog.sme.sk“, navyse technologicky, ktory prinasa zaujimavy blog system (tusim od Jyxa).
    Kopirovanie? Musim sa smiat :))

  8. tomáš píše:

    Čo sa týka kopírovania, opajcli z blog.sme.sk kompletne napríklad kódex blogera, takže nejaká inšpirácia tam určite bola :) (inak nič proti tomu)

  9. Piki píše:

    [7] Tomáš odpovedal aj za mňa. Ale ako som písal, ono to nie len o vyzbieraní toho dobrého po okolí. Schválne, ako dlho vydrží ten blog (skejtacka) v súčastnej podobe?
    Druhá vec,… a tak by sa dalo pokračovať…
    A možno je všetko inak. Možno chceli len urobiť nové bloguje.cz/sk To si ho mohli rovno kúpiť. Ak by bolo ale na predaj :-)

  10. Juraj Bystricky píše:

    Podla mna zamer Lupy je vytvorit technologicke blogy pod svojimi kridlami, cim rozsirit portfolio sluzieb, zvysit navstevnot, a predajnost reklamy :) Prirodzene. Nic viac by som za tym nehladal :)
    Blogovaci system je od Jyxa (blog.cz), asi si ho pre tento ucel kupili. Dobra volba…

  11. rony píše:

    [9] nechceli odkupit. chceli spolupracovat. bloguje nie je na predaj za sumu, ktoru by mohol podobny subjekt vyplatit. Navyse podmienky pre spolupracu by mohli byt vyhodne pre obe strany inak sa jedna skor o charitu jednej strany voci druhej. Prosim nevnasajte si do tohto mojho vyjadrenia ziadne pejorativne, ironicke alebo inaksie negativne dojmy.
    Moj nazor na realizaciu „konkurencnych“ projektov typu „google ma gigovy mail, hm, to je napad, ved nemusime nakupit tolko diskoveho priestoru a aj tak mozeme slubit kazdemu giga pretoze stanovime prevadzkove podmienky tak, aby sa narazovu zataz na kapacity proste nekonala“ ci typu „hm, oni maju taky projekt, spravime to aj my, mozno sa nam podari byt lepsi“. Moj nazor je taky, ze ide o mrhanie invenciou tym „lahsim, vychodenym“ smerom. Viac ma v dnesnej zaplavy ptakovin zaujme nieco inovativnejsie. To je suchy a drsny fakt bez naznaku despektu voci tym, co svoj progres zameriavaju na vtlacanie sa do preplneneho priestoru pretoze netusia alebo sa boja poloprazdnych „vyssich poschodiach“ ;-)
    Lupa sa prednedavnom vzhliadla v blog.sme, ten obdiv bol zjavny. Pretoze do Lupy prislo vela ludi dost chytenych weblogmi, tak sa rozhodli spustit v Cesku podobny „nasavaci“ projekt. Bohuzial ten team sa rozhodol byt volnejsi vo svojej prisnosti, mozno v nejakom osiali pocitov „demokratickeho“ a „slobodneho“ publikovania. Nakoniec by som sa pripojil k tym, ktori weblogy a bloggerov nemozu ani citit, ze ich chapem a to hovorim z pozicie cloveka, ktory vyuziva svoj cas aj na publikovanie za pomoci blogovacieho systemu.
    Pamatajte, ze naduzivanie modnych slov nemusi byt pozitivne chapane. Tak ako som u blog.sme.sk upozornoval, ze nie je nutne tento projekt nazyvat blogmi uz rovno v nazve projektu (viac by sa mi pacila invencia aj v „nazvotvorbe“) tak aj Lupa mohla podobny „nasavac autorov“ nazvat viac originalnejsie a vacsina militantnych komentatorov by si ani neuvedomila o co ide.
    Pokial by to bol dalsi sukromny projekt, tak poviem svoj nazor do oci prevadzkovatelovi, ale tu ide o aktivitu podnikatelskeho subjektu, takze je to jeho riziko, ze sa obklopil „jednohlasnym“ poradnym teamom :-)

  12. rony píše:

    [7] a moznost zmeny designu bloguje.sk si uz videl? ;-) aj tam je mozne urobit podobne psie kusy. Mal som pocit, ze ceska scena nie je od nas az tak daleko aby sa prehlad o nej koncil u ceskych clankov na zive.sk :-)

  13. Juraj Bystricky píše:

    [12] moznost zmenit design na bloguje.cz je pristupna iba ludom, ktory ovladaju CSS (!), co je radikalne odlisna vec oproti moznosti zmenit design v blog.lupa.cz, kde to zvladne aj 12 rocna skolacka. Z pohladu 12 rocnej skolacky proste moznost zmenit design na bloguje.cz neexistuje. Ak je niekde na bloguje.cz na to zasite user-friendly rozhranie, tak ja som ho v tom chaose nenasiel. Sorry.
    Posledne Slovo: tvoje urazky ma nemozu urazit :p

  14. rony píše:

    [13] ano :-) ved to vidim :-)

  15. lazywriter píše:

    Na lide.cz se vzhled da taky upravit jen pres CSS a pubertacky meni jak divy :-)