Zjavenia: Označte ma za neznášanlivého

Verím, že mám s Tomášom Bellom dobré vzťahy a moje doterajšie pripomienky bral ako mienené v dobrom aj keď som ich často fabuloval kritickým tónom.
Zároveň však nemám rád isté formy propagandy (a to nech je od kohokoľvek), ktorú musím prijímať buď v „jednom balíku“ so zaujímavými vecami alebo je „prebalená“ a „označená“ ako niečo iné, čo v skutočnosti je.
Viem, že na blog.sme propagujú náboženské „klany“ svoje myšlienky a som ochotný ich tolerovať do tej miery, kým nemám pocit, že sa snažia „vtesnať“ tam, kam nepatria. Jeden z píšucich využíva pre svoje texty kategóriu „Veda“ a iný „IT administrátor“ spomína medždugorské (fakt mi je u riti ako sa to presne píše) zázraky do kategórie Spoločnosť.
Viem, že u nás sa nábožní ľudia chápu väčšinovo ako slušní, poriadni a čojaviem akí ľudia. Obávam sa však, že tento spôsob natískania sa náboženských skupín medzi ostatných mi už naozaj lezie na nervy a pokladám to vo veľa prípadoch ako neosobné zneužívanie blog.sme na čistú propagáciu podľa mňa skrytých sektárskych myšlienok (nie, nehádajte sa so mnou čo je a čo nie je sekta).
Veľmi rád som, že na blog.sme píše kňaz z Luníka v Košiciach, sporadicky si prečítam, o čom píše, pretože naozaj vidno, že neverklíkuje state zo sektárskej literatúry ani neomieľa sprostosti. Je to rozumný človek, ktorý je nielen presvedčený o správnosti svojho rozhodnutia robiť to, čo robí ale zrejme naozaj aj prináša čosi užitočné.
O fanatických propagátoroch nie som nijako presvedčený, že píšu OSOBNÉ veci, celkom určite len distribujú ďalším médiom svoje žvásty, o ktoré nemá značná časť ľudí záujem.
Sú netolerantní, vtieraví a bezohľadní.
Nečakajte to isté potom ani odo mňa osobne!

Môže sa Vám ešte páčiť...

8 komentárov

  1. mekelle píše:

    „Sú netolerantní, vtieraví a bezohľadní.
    Nečakajte to isté potom ani odo mňa osobne!“
    Presne tak nikto neocakava, ze budes netolerantny, vtieravy a bezohladny:))
    Ale nie, mas pravdu, taketo vtieranie sa je dost nechutne, oni totiz ani nechcu dat cloveku na vyber, ci si to precita alebo nie… blog.sme necitam, ale neprekvapilo by ma uz ani keby sa tie clanky objavili v kategorii erotika:)) vlastne://

  2. rony píše:

    Vbehni na http://www.bloguje.cz/suggest.php?c=67
    (kategoria Erotika na bloguje.cz)
    a najdes tam
    Protestant.Bloguje.cz
    o víře v Ježíše , katolické církvi ve službách Satana a Vykoupení člověka ze hříchu

  3. mekelle píše:

    to je celkom drsne:))

  4. Piki píše:

    Čo ty všetko nečítaš…

  5. rony píše:

    narazas na Erotiku alebo sektarske prace? ;-)

  6. Ahasver píše:

    Už nejakú tú chvíľu sledujem rony-ho blog a stále som nevedel nájsť to vhodné pomenovanie na jeho ontogenézu.
    A voilá je to tu: Rony je Deviantný sektár!

  7. rony píše:

    Tak tak :-) Sadisticky satirista ;-)

  8. Ruziklan píše:

    Ak citas hento a tamto, tak skor masny masochista. :-)