Námet: zobrazovač stránok media handheld alebo print

Skusmo som hľadal nejakú webovú službu, kam by som vložil URI stránky a túto by som uvidel zobrazenú s použitím CSS predpisu pre médium print, handheld alebo iné.
Ako by to malo fungovať?
Rozhranie ako vstupná stránka Google pričom si môžem prednastaviť jednu zo štandardných volieb (že chcem media handheld, media print).
Stránku tento stroj načíta a upraví jej kód napríklad takto:
– iba zamení media handheld za media screen a zobrazí (tým padom sa na bežnom prehliadači použije CSS predpis pre iné zariadenie) čo postačí na najjednoduchšie testovanie,
– pokúsi sa prebehnúť kód dokumentu a štýly, tie podľa v stroji vložených pravidiel zmodifikuje (napr. podľa úrovne podpory bežných zariadení – napr. podpory doporučení či vlastností zariadenia),
– ponúkne možnosť napr. u handheld prepínať šírku okna (240px, 480px, 640px a pod.),
– pri print môže skúsiť prekonvertovať všetko na odtiene šedej.
Pokročilé vlastnosti takejto služby by mohli riešiť aj také veci ako interaktívne vytvorenie jednoduchej strojovej verzie CSS pre ostatné médie „odklikávaním“ boxov podľa ich tried či selektorov či sa majú alebo nemajú zobrazovať. Kto už robil verziu svojho CSS pre handheld či print to pozná – najčastejšie používa display: none.
Milí mladí agilní programátori. Pokiaľ práve uvažujete, že je skvelý nápad naprogramovať skvelú webovú čítačku RSS a honosne ju nazvať trebárs Noovinky, tak skúste niečo inovatívnejšie. Napríklad toto :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

3 komentáre

  1. pjotr píše:

    Byť takým programátorom, hneď sa do toho pustím ;-).

  2. rony píše:

    [1] ako som si precital, tak srotis v PHP, to nie je vhodny prostriedok? Kniznic je tam dost :-) parser je to prijemne jednoduchy :-)

  3. pjotr píše:

    [2] Do PHP nie som zažratý, ako niekto ;-). Možno sa dáme do toho viacerí. Ja sa hlásim k takzvanému smeru PHPzákladoznalcov, nie objavovačov.