Suzuki SX4

Dnes som si posedel v novom Suzuki SX4. Táto novinka je ďalšie auto montované v závodoch Suzuki v Maďarsku a vyznačuje sa tým, že podobné auto je vyrábané aj Fiatom. Podľa obrázkov si však myslím, že niektoré detaily má Fiat iné – myslím tým drobnosti ako vnútorné vybavenie, prepínače, hmlové svetlá a podobné záležitosti. Rovnaká je karoséria.


Suzuki SX4 sa delí na dve skupiny – klasické auto s pohodnom vpredu a potom „športovejší“ 4×4. Rozdiely by mali byť aj v nárazníkoch pretože ten krajší je trochu dlhší. Ja som videl tú bežnejšiu verziu a potom fotky v letáku. Voči nim sa líšil pretože mašina naživo má napríklad vnútri rovnakú radiacu páku ako Swift, rovnaké prepínače na dverách (aj kľučky), rovnaké ovládače klimy, vetrania, kúrenia. Rovnaký je volant. Rádio je takmer rovnaké ale má popremiestňované niektoré tlačítka. Zrejme iné črevá a možno aj funkcie.
Všade vo dverách sú priestory na umiestnenie flašiek (dokonca aj v zadných), čo u Swiftu nie je – Swift má také „vrecká“ kam sa „akurát“ nezmestí pollitrová Kofola :-) a inak samozrejme postačujú (konštatujem rozdiel).
Motor je 1.5 v minime. Kolesá 15″ a 16″. Hlavne 16″ mu urobia úplne iný dojem. Kufor je 270tka a podľa môjho dojmu veľkorysý a pritom neobmedzuje sedenie vzadu. Dojem zvnútra je podobný *ako vo Swifte.*
Najviac príťažlivá je na SX4 asi cena a k tomu aj výbava, ktorú v nej dostanete.
Môj dojem je asi takýto: mal by som pri výbere medzi Swiftom a SX4 ťažkú hlavu ale vybral by som si znovu Swift :-) pokiaľ by som si nestihol došetriť na ten Bentley :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

7 komentárov

  1. bomo píše:

    SX 4 je takmer na milimeter to isté ako Fiat Sedici (sedici znamená po tal. 16, teda 4×4 :), akurát si automobilky rozdelili trhy. Takže u nás toto auto predáva Suzuki.
    Brutálnou výhodou tohto auta je, že to manuálne zapínanie pohonu 4×4 – čo je veľká výhoda v porovnaní s ostatnými SUV, ktoré zapínajú zadný náhon až keď to elektronika vyhodnotí (čo je napríklad v prípade zapadnutia do snehového záveja neskoro).

  2. buko píše:

    je to velmo fajn auto…, asi si ho kupim hehe :) nechapem ako si mozes z tychto dvoch Suzuki vybrat to mensie..

  3. rony píše:

    [2] SX4 je novinka clovece. trochu sudnosti :-)
    mimochodom: mas na vyber XXL tricko a L tricko pricom postavu mas S.
    Ktore si kupis?

  4. buko píše:

    to nie je dobre prirovnanie. V pizzerii za tu istu cenu ponuknu pizzu L a XXL. vyberiem si samozrejme XXL a co nezjem dam si zabalit.
    Ale samozrejme akceptujem ze ako v sexe, tak aj v autach kazdy ma ine chute. Niekto napriklad preferuje male auta, lebo su sikovne a do 60kmh akceleruju ako dive.
    Napriklad vcera ma takto z krizovatky obehol jeden trabant. cumel som jak puk.

  5. rony píše:

    [4] to je divne ale ja aj v 140 obieham oktavky :)

  6. emmacore píše:

    [5] ;-) To znie, ako keby si mal aspon 200 k.

  7. rony píše:

    [6] to znie, ako keby som si vyberal lahke obete :)
    napr. passaty s takym vieckom vpredu :))