Web Wiz Forums – diskusie pre ASP a MS SQL

Posledné dva dni skúšam rôzne balíky „forums, diskussion board, bulletin boards“ a mám zmiešané pocity: Tieto záležitosti sú vo veľmi slabom zastúpení najmä pokiaľ uvažujem, že by to mohlo byť aj zadarmo.
Prehliadka na internete je neslávna – niektoré balíky ani nestoja za pohľad v zozname katalógov „ASP softwaru“. Tie priemerné majú dokonca kryptovené zdrojáky – znak šlendriánskeho rozhrania, blbého návrhu atď. A najviac balíkov je spred 4 rokov, kedy aj skončil ich vývoj.
Nakoniec som zakotvil u Web Wiz Forums, ktoré sa javia ako vcelku porovnateľné s PHPBB systémami. Dokonca sú vyvíjané.
Zásadnými problémami trpí možnosť prispôsobenia Web Wiz Forums:
* šablóny vzhľadu prakticky iba úpravou vkladaného CSS súboru, obrázkov s tlačítkami,
* nemá žiadnu HTML šablónu a často je rovnaký HTML kód rozosiaty v ASP súboroch (pridanie meta tagu s kódovaním do stovky súborov je fakt),
* vzhľad nejde prepínať výberom v rozhraní programu,
* jazykové mutácie len v jednom prevedení a preto nejde prepínať jazyky,
* inštalácia zahŕňala aj úpravy kódu kvôli spolupráci s MS SQL, čo ja ako začiatočník nemám šancu,
* otvorený kód vyzýval k integrácií kont z Active Directory, čo je momentálne takmer dokončená úloha,
* používa to CATCHA, ktorú som vypol, zrušil som autorizáciu heslom a vložil kód, ktorý vytiahne z „mašiny“ návštevníka jeho konto, ostáva ešte doriešiť synchronizáciu members databázy s Active Directory (Users). Ešte sa IIS nastaví na neprístupné bez predošlého prihlásenia sa cez AD,
* zmeny zobrazovaných položiek (napr. zámena nicku za realname si vyžiadala brutálne zásahy do zdrojákov).
Vcelku je Web Wiz Forums slušný balík, ktorý pri akceptovaní nutnosti hrabať sa v zdrojákoch, môže splniť sen o diskusiách integrovaných do podnikového systému.
Ponúka štandardný vzhľad podľa PHPBB, fóra triedené do skupín, témy a reakcie na témy, notifikáciu e-mailom (vcelku slušne prepracovanú ale viditeľne dorobenú neskôr), šialený lokalizačný súbor, nulovú podporu šablón vzhľadu s možnosťou to nakoniec predsa len doklepať na svoju predstavu.

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. FrozenDog píše:

    Zacinas spekulovat s ASP.NET? Ja tiez – celkom sranda, ale dost roboty so zhananim studijnych materialov (najlepsie rovno tutorialov pre zaciatocnikov). Celkovo sa mi to paci (hlacne C# je vyborny), ale je vidiet, ze okolo ASP.NET su skor komercni vyvojari, takze dobrych free open-source rieseni je skromnejsie. Nie ze by som bol nejakych OpenSource fanatikom, ale pri uceni (a spekulovani s moznostami) to pomaha.

  2. rony píše:

    ani nie.
    podla kvality tych veci, co su shareware usudzujem aj na kvalitu zvysku. Mam taky zvyk, ze isty typ aplikacii je prechcanost pytat peniaze.
    pocitam tam aj diskusne fora.
    platit sa ma za komplexne riesenia a nie za veci, ktore musis siahodlho „implementovat“.