Správy zo sveta mp3 prehrávačov

Spravodaj považuje za mp3 prehrávač jedine stroje s pár gigami. Najlepšie pár desiatkami giga. Všetko ostatné je určené na zabudovanie do mobilov, PDAčiek a iných zariadení. Prehrávadlo mp3jek s kapacitou pod giga je silne nepoužiteľné (pre Spravodaj).


V prvom rade ma zaujal projekt Rockbox (na Wikipedii) čo je niečo ako nezávislý firmware pre mp3 prehrávače. Výhodou je, že postupne zvláda mp3 plejery viacerých výrobcov. Mal by ponúknuť funkcie, ktoré z rôznych dôvodov nepodporujú originály. Príkladom je napr. enkódovanie WAV na MP3.
Postup ako si človiečik namontoval mp3 plejer do auta je vhodný každému, ktorý posledné drôty videl v tom filme o zneškodňovaní bomby :-) Pretože som to vylúskal, tak zopár kľúčových faktov: zabudované rádiá majú zväčša možnosť k nim pripichnúť CD changer a podobné zbytočnosti. Preto tam kdesi majú konektor. Ale tieto autorádia si zvyknú s týmito mašinami „pokecať“ a preto nemožno line out z mp3 plejera pichnúť rovno do konektora v aute. Medzi ne treba postaviť Soundgate. (link ukazuje na mašinku pre Honda autá)
Majiteľov strojov od iAudio zaujme určite zine iAudioPhile pre ich mašinky. Nájdete tam naozaj veľa informácií a obligátne fórum plné výkričníkov :-)
Pokiaľ ešte len premýšľate o autorádiu, ktoré vie mp3 a má ich na zabudovanom hardisku, tak si strojnásobte cenu svojho auta zakúpením Dension DH100ix niekde v bazároch pretože už sa nepredávajú. Premýšľam, či sa mi chce Vám nájsť podobné stroje :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

6 komentárov

  1. 2ge píše:

    [admin vymazal odstavec odveci]
    Ked uz nieco prenosne, tak jedine nejaky (ako ty pises par gigovy) mp3 prehravac, co ma zabudovane bud bluetooth,alebo wifi a najlepsie niekde v aute je koliska na dobijanie (ale nie kabel!)
    tot moj nazor.

  2. rony píše:

    [1] ja nemam inu moznost ako premyslat: 1.) pripojit moj mp3 plejer, 2.) napalovat si CDcka a pocuvat v zabudovanom autoradiu 3.) kupit si cd changer a modlit sa, ze bude stat pod 20 tisic a vie mp3 :-)
    a nakoniec MAS pravdu, kablikovat je narit, lenze ja mam to stastie, ze kolisku k mp3 plejeru by som dokazal obetovat :-) To uz je ten najmensi detail. Vacsi detail je zistit, co pichnut medzi mp3 plejer a autoradio a hlavne kam. Podotykam, ze dufam v ovladanie z volantu :-)

  3. 2ge píše:

    [admin vymazal odstavec odveci]

  4. rony píše:

    [3] nechcem. som spokojny so zabudovanym. Co s nim? Koniec koncov: vrtat sa v tom nebudem. Neriesim tak celkom MOJ problem, ze nemam co pocuvat. Proste ak by mi v aute niekde sedela koliska a nestalo to moc, tak to uvitam ale bez toho prezijem. Silou mocou sa snazis riesit problem, ktory nie je (u mna) :-)
    Mylis si moj weblog s diskusnymi forami „Prestavujeme nase auto a doplname a/v vybavu“ :-)
    Nie. Iba ma zaujala ta stranka, pretoze mi napovedala, co treba hladat a hlavne, ze ide okaslat vstavane radio tym, ze mu nasimulujem changer. Chapes co som tym chcel? ;-)
    Ja nechcem si pridat do auta DALSIE radio. To je vsetko, co chcem povedat.
    Ibazeby nahradilo to povodne ale vratane toho, ze sa zabuduje presne miesto neho. Chapes? A to je tak alebo onak investicia vacsia (prestavba radia). Najma ak mam auto v zaruke :)

  5. bolek píše:

    [admin vymazal odstavec odveci]
    [admin vymazal odstavec odveci]
    BTW ako maju swifty dispej za autoradia? Priamo na radii alebo niekde inde na palubovke?

  6. rony píše:

    [5] to iste radio ma skoro cela produkcia Suzuki, len tak mimochodoom :-) a som si isty tym, ze wexler od suzuki mp3ky vie. Ale preboha ziveho, vid. clanok. O com pisem? Pisem toto: Rony chce mp3 plejer uz zajtra mat pripojeny v aute a neprezije bez toho uz ani minutu? Pomozte mu!!!
    Rony pise toto: jeden manik si pripojil mp3 plejer do auta. Bodka.
    Takze bolek, uz v komentari [4] som presne o tomto pisal.