Magnalox – loxtrax – trasy z GPS na web

Dnes som náhodou objavil zaujímavý web magnalox a skúsim v skratke vysvetliť k čomu je dobrý. Je to hračka, to v prvom rade.
Do PDA si nainštalujete aplikáciu, ktorá robí log prejdenej trasy (manuál k použitiu). Pravdepodobne je to kompatibilné s ďalšími programami, ktoré robia log trasy (.nmea, .igc, .hst or .gpx – nemám overené).
Prejdete svoju trasu a uploadnete ju na server magnalox. Zrejme by ste sa mali zaregistrovať
To zaujímavé však príde pri prezeraní prejdenej trasy. Vyhľadajte si na magnalox nejakú trasu a dajte si ju zobraziť v jednoduchej schéme. Všimnite si v tmavočervenom pruhu modrú ikonku na prenesenie do Google Maps. To, čo ma očarilo je, že vidím priebeh putovania. Dokonca miesta, kde putujúci spomalil, zastavil…
Spolupracuje to aj s Google Earth.

Môže sa Vám ešte páčiť...

5 komentárov

  1. sloper píše:

    A preco si zacal pred jednym cinziakom a skoncil pred inym? :-)

  2. rony píše:

    [1] preco mas pocit, ze to su moje trasy? Ked napisem, citujem „Dnes som náhodou objavil zaujímavý web magnalox“ tak ako mozem uz mat z konca aprila v tom systeme zaevidovane trasy? Vies mi logicky vysvetlit tento rozpor? [emmacore god warning] ludia, premyslajte.

  3. sloper píše:

    logicke vysvetlenie je jednoduche – ty necitas systemom preletenia textu? Cast vety „Dnes som nahodou“ a datum nejakej trasy na inom webe je asi to posledne, co si vsimam.

  4. rony píše:

    [3] preto vznikaju zbytocne hadky. miesto toho, aby si napisal: To je tvoja trasa? Preco si zacal inde a skoncil inde?
    To by som sa neozval. Musis vzdy predpokladat, ak skenujes clanky, ze TY robis chybu ak urobis nejaky zaver a nepouzijes podmienovaci sposob pre jeho vyjadrenie.
    Navyse neustale hadzem pomocky: vyhladajte NEJAKU trasu, miesto trasu MOJHO vyletu.
    Musis si uvedomit, ze po 30tke nalezite propagujem kazdu sportovu aktivitu ;)
    Tretia pomocka bola: …kde putujuci zastavil…
    Zachytnych bodov pre spochybnenie predcasneho zaveru bolo dost :-)
    Nevravim, ze mas prestat skenovat, staci, pokial svoj zaver okamzite sam od seba spochybnis a az potom vyslovis.
    To je komunikacny problem: ja nieco robim, niekto to zle pochopi a spravi si zly zaver. Miesto aby ho obohatil o vlastne spochybnenie, tak ho uz vyslovuje ako fakt miesto toho, aby si mi dal serioznu moznost k suhlasu s tebou – postacilo by otocit tvrdenie zaveru a ja by som mohol s tebou spokojne suhlasit. Miesto toho vsak ostro nesuhlasim a dvihame si adrenalin a ty si myslis, ze som arogantna svina a ja si o tebe myslim, ze si negativista. :-) (neber v kontexte s tvojim zaverom nad trasou – skor vseobecne).

  5. emmacore píše:

    [2]: Rony, kurva se neříká!