Webdeveloper a ostatní

*Aadvark:* čo má naviac? Webdeveloper túto funkciu obsahuje? (to je otázka, nie výčitka – nemám aadvark a možno má nejakú vlastnosť, ktorú ocením).
*Colorzilla:* webdeveloper vie vytiahnuť zoznam použitých farieb v stránke a zobrazí to ako štvorce s vypísaným kódom farby. Povel View Color Information.
*Measure It:* skús zvisle a vodorovne ciary cez stranku (Display Guidelines) zobrazuje zasa Webdeveloper alebo Display Ruler zobrazi krizik, klikneš ľavým a pridržíš ho. Ťaháš myš a kreslí štvoruholník a zobrazuje zároveň rozmery.
Jediná škoda, že lišta Webdevelopera nemá nejaké tlačítko na jej rýchle skrytie a zobrazenie.
Aby som bol spravodlivý: pozrel som si stránku Aadvark a jedna z výhod pri zobrazovaní rámika okolo boxov je, že sa nerozíde layout stránky, čo je u Webdevelopera nevyhnutné.
via depi.sk: Rozšírenia pre tvorbu webu

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď

  1. PAtrik píše:

    To prve nepoznam.
    Colorzilla ti da informaciu nielen z pouzitich farieb z HTML a CSS ale mozes urcit farbu aj na obazku. Okrem toho vie zvacsit stranku (nielen fonty), moze pre jeden element zobrazit DOM Inspektor otvoroeny pri tom elemente, ukazuje suradnice kurzoru a nazov, id a class prvku nad ktorim je kurzor.
    To meracie tiez nepoznam.
    Ja osobne colorzillu pouzivam len na zistenie farby pixelu (je to prijemnejsie ako s webdeveloperom), a na zoom stranky. Na ostatne veci pouzivam okrem webdevelopera aj firebug. Mozem len odporucat, je to velmy sikovny pomocnik.